ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πατατόπιτα χωρίς φύλλο με γραβιέρα και μυρωδικά

Μια εύκολη συνταγή για μια απλή πατατόπιτα για ορεκτικό αλλά και το μεσημεριανό γεύμα. Ετοιμάζεται πάρα πολύ εύκολα καθώς δεν χρησιμοποιούμε φύλλο, είναι ανάλαφρη σε γεύση και ιδιαίτερα αρωματική, με άφθονο άνηθο και φρέσκο δυόσμο.

Υλικά συνταγής

  • 8 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες
  • 250 γρ. πικάντικη γραβιέρα τριμμένη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 6-7 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Καθαρίζετε, πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε για 30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Τις στραγγίζετε και αμέσως τις μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και τις λιώνετε καλά με πιρούνι.
  2. Προσθέτετε τη γραβιέρα και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και το ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε και το γάλα και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Βουτυρώνετε καλά ένα ορθογώνιο πυρέξ, απλώνετε το μείγμα και ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Ψήνετε τη πατατόπιτα για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά τη επιφάνεια.

Potato-pie (4)

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button