ΔΙΑΦΟΡΑ

Πάτρα – Θλίψη: Έφυγε από την ζωή ο γνωστός οφθαλμίατρος Ηλίας Κατσώνης

Θλίψη στην ιατρική κοινότητα της Πάτρας αλλά και στην τοπική κοινωνία η αναγγελία του θανάτου του οφθαλμιάτρου Ηλία Γρ. Κατσώνη, ο οποίος είχε υπηρετήσει στον ιδιωτικό τομέα, ως γιατρός ελεύθερης άσκησης. Ο εκλιπών διατηρούσε ιατρείο στην οδό Φιλοποίμενος 39 στην Πάτρα.

Ως γιατρός ξεχώριζε για την επιστημονική του επάρκεια αλλά και για το ήθος και την απλότητα του χαρακτήρα του.
Με τη σύζυγό του Λαμπρινή απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γρηγόρη και την Μαρία, οι οποίοι μαζί με συγγενείς, φίλους και γνωστούς, θα τον συνοδεύσουν στο τελευταίο του ταξίδι, την Πέμπτη(7/6)στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α’ Δημοτικού Κοιμητηρίου Πατρών.

Πέθανε στη χώρα μας το πρώτο παιδί με οξεία ηπατίτιδα

Ο πρώτος θάνατος ανήλικου ο οποίος προσβλήθηκε από ηπατίτιδα αγνώστου αιτιολογίας καταγράφηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη χώρας μας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ – «Σήμερα καταγράφηκε στη χώρα μας ο πρώτος θάνατος παιδιού, που συνδέεται με σοβαρή οξεία ηπατίτιδα άγνωστης αιτιολογίας.

Πρόκειται για παιδί 13 μηνών, που εισήχθη σε ιδιωτική παιδιατρική κλινική λόγω εμπυρέτου από διημέρου και νωθρότητας. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ηπατική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό οίδημα και παρά τις προσπάθειες των ιατρών δυστυχώς κατέληξε. Μετά την ανακοίνωση της αύξησης των περιστατικών οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 920 ανάλογα περιστατικά σε 33 χώρες του κόσμου. Από τα πιθανά κρούσματα που έχουν δηλωθεί παγκοσμίως, 45 (5%) χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος και 18 (2%) κατέληξαν.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση των περιστατικών διεθνώς. Μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχουν δηλωθεί άλλα 11 περιστατικά, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τα περιστατικά αυτά δεν χρειάστηκε να λάβουν ειδική θεραπεία, δεν παρουσίασαν καμία επιπλοκή και παραμένουν σε άριστη κατάσταση».

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button