ΔΙΑΦΟΡΑ

Πεντάχρονος έβγαλε την αδελφή του από το σπίτι που έπιασε φωτιά και γύρισε και για τον σκύλο

Ένας πεντάχρονος στην Τζόρτζια έδειξε τέτοια ψυχραιμία όταν έπιασε φωτιά το σπίτι του, που έσωσε όλη την οικογένειά του. Και τώρα, θα βραβευθεί από την πυροσβεστική σαν να ήταν επαγγελματίας διασώστης.

Ο Νόα Γουντς ξύπνησε από τις φλόγες και τον καπνό στον δωμάτιό του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Οι γρήγορες αντιδράσεις του αποδείχθηκαν σωτήριες για την αδελφή του και την υπόλοιπη οικογένειά του. Ο 5χρονος αρχικά άρπαξε την 2χρονη αδελφή του- με την οποία κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο- και την έβγαλε έξω, από το παράθυρο.

Όμως, ο μικρός ήρωας επέστρεψε στο δωμάτιο- όπου ξέσπασε η φωτιά από βραχυκύκλωμα σε πρίζα- για να σώσει και τον σκύλο. Αμέσως έτρεξε στο διπλανό σπίτι, που μένει ο θείος του και μαζί κατάφεραν να ειδοποιήσουν τα άλλα επτά μέλη της οικογένειας. Όλοι κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια από το σπίτι.

«Έχουμε ξαναδεί παιδιά να ειδοποιούν τις οικογένειές τους. Αλλά το ότι ένας 5χρονος έκανε αυτό… είναι πραγματικά ασυνήθιστο», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής. Ο 5χρονος και άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες για μικρά εγκαύματα και εισπνοή καπνού. Τώρα, ο Νόα θα τιμηθεί για τον ηρωισμό του. Θα γίνει επίτιμος πυροσβέστης, αλλά θα του απονεμηθεί και βραβείο που παίρνουν οι επαγγελματίες διασώστες.

Με πληροφορίες από το CNN

πηγη spicynews12.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button