ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε η ακαδημαϊκός Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης

Η ακαδημαϊκός και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, πέθανε σε ηλικία 83 ετών τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/6) – Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο δύο μέρες πριν ,εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/6) η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.

Η οποία ήταν διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου από το 1992. Ήταν ιστορικός τέχνης, αρχαιολόγος και Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού – Παιδείας και Θρησκευμάτων της Υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την Βασιλική Θάνου κατά την περίοδο 28 Αυγούστου με 23 Σεπτεμβρίου 2015

 

Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης, ενώ παντρεύτηκε σε ηλικία 17 χρονών τον φιλόλογο Δημήτρη Πλάκα. πηγη reader.gr

Κρήτη: Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας του 22χρονου

Λίγο μετά τις 11 το πρωί παραδόθηκε στην αστυνομία ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 22χρονου στον Μυλοπόταμο – Ο ίδιος φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του αλλά και να έχει προσκομίσει το όπλο του εγκλήματος

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 22χρονου στον Μυλοπόταμο της Κρήτης. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ο 44χρονος παραδόθηκε λίγο μετά τις 11πμ μαζί με τοn δικηγόρο του ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το neakriti ομολόγησε την πράξη του και παρέδωσε το όπλο του εγκλήματος.

Ο φερόμενος ως δράστης του στυγερού εγκλήματος, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών και πλέον θα ακολουθήσει η διενέργεια της αστυνομικής προανάκρισης, ενώ στην συνέχεια θα προσαχθεί στον εισαγγελέα.

Το χρονικό του εγκλήματος

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι δύο άνδρες είχαν πρόσφατα ένα ακόμη επεισόδιο, στο οποίο είχαν εμπλακεί και άλλα άτομα, που τότε είχαν καταφέρει να τους χωρίσουν, πριν βγουν τα όπλα. Δράστης και θύμα λογόφεραν και κάποια στιγμή το μεσημέρι για θέματα που είχαν να κάνουν με διαφορές που προέκυψαν από κτηνοτροφικές εργασίες, όταν ο 22χρονος αποχώρησε από το σημείο και πήρε το δρόμο για το σπίτι της αδερφής του. Ο 44χρονος δράστης τον ακολούθησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο και έξω ακριβώς από το σπίτι, τον πυροβόλησε τέσσερις φορές με το πυροβόλο όπλο τύπου πιστόλι.

Το θύμα που έφερε πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, μόλις πριν από έναν μήνα είχε γίνει πατέρας και είχε αναρτήσει μάλιστα φωτογραφίες από την ημέρα που γεννήθηκε ο γιός του, στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button