• ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
Νέα News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Νέα News
No Result
View All Result

ΠΕΘΑΝΕ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

7 Οκτωβρίου, 2025
in ΔΙΑΦΟΡΑ
ΠΕΘΑΝΕ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Η Καίτη Κληρίδη πάλεψε με τον καρκίνο – Ήταν το μοναδικό παιδί του πρώην προέδρου της Κύπρου

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, η κόρη του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Γκληρίδη, Καίτη, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ).

thanatos 1 1

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, στις 10:00 π.μ., στον Ιερό Ναο Κωνσταντινου και Ελένης, ενώ η ταφή θα γίνει στο Νέο Κοιμητήριο Λευκωσίας.

Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, αποδίδοντας φόρο τιμής στη μνήμη της Καίτης Κληρίδη και στην πορεία της τόσο δίπλα στον αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη, όσο και ως ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών.

Αντί στεφάνων, παράκληση όπως προσφερθούν εισφορές υπέρ του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», στη μνήμη της εκλιπούσης. Μετά την Εξόδιο Ακολουθία, θα προσφερθεί καφές στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης.

Η ανάρτησητου ΔΗΣΥ:

Με βαθιά θλίψη και οδύνη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας Καίτης Κληρίδου. Από αυτή τη στιγμή μέχρι και την ώρα της κηδείας οι σημαίες του κόμματος θα κυματίζουν μεσίστιες. Όλα τα σχετικά με την κηδεία τα αναλαμβάνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Πολιτικός, ακτιβίστρια, μέλος του ΔΗΣΥ. Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 10 Μαΐου 1949 και ήταν η μοναχοκόρη του 4ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. Πέθανε στις 6 Οκτωβρίου 2025 στη Λευκωσία.

Μητέρα της είναι η Λίλα (Ειρήνη) Κληρίδη με καταγωγή από την Ινδία και παπούς της ο πολιτευτής και Δήμαρχος Λευκωσίας Ιωάννης Κληρίδης.

Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ομιλούσ εκτός της ελληνικής, την αγγλική, τη γερμανική και τη γαλλική γλώσσα. Έκανε στη συνέχεια μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες στη Νέα Υόρκη και νομικά στο Gray’s Inn

Την περίοδο 1970-1971 εργάστηκε στο Τμήμα Στατιστικής και Ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας και την περίοδο 1972-1974 στο Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Το 1994 ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου τύπου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών με αντικείμενο την ενημέρωση των ξένων δημοσιογράφων στο Κυπριακό και τα προσφυγικά προβλήματα. Την περίοδο 1975-1977 εργάστηκε στη Διεθνή Ομοσπονδία Οικογενειακού Προγραμματισμού στο Λονδίνο. Την περίοδο 1980-1991 ως νομικός εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου. Παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία Κώστα Σιαμμά.

Η Καίτη Κληρίδη ίδρυσε και υπήρξε επικεφαλής της Γραμματείας Κοινοτικής Επαναπροσέγγισης και της Ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών του ΔΗΣΥ. Ακόμη, ήταν ιδρυτικό μέλος και η πρώτη γραμματέας της γυναικείας οργάνωσης του ΔΗΣΥ (ΓΟΔΗΣΥ) και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και των Δικαιωμάτων της Γυναίκας του κόμματος. Επιπρόσθετα, διετέλεσε μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου και του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, καθώς και αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ.

kairi kliridou f

Η πολιτική της καριέρα ξεκίνησε το 1986 όταν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Λευκωσίας με το ΔΗΣΥ. Το 1991 εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας με το ΔΗΣΥ. Ήταν η τρίτη στην ιστορία του Κυπριακού Κοινοβουλίου εκλεγμένη βουλευτής μετά τη Ρήνα Κατσελλή και την Κλαίρη Αγγελίδη. Επανεξελέγη βουλευτής Λευκωσίας και το 1996. Εισήλθε επίσης στη Βουλή (παρότι δεν επανεξελέγη το 2001) στις 20 Ιουλίου 2004 ως πρώτη επιλαχούσα μετά την εκλογή του Παναγιώτη Δημητρίου ως ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ. Είναι μια από τις λίγες γυναίκες με πολιτική καριέρα που η Κύπρος έχει να επιδείξει.

Ως βουλευτής, διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κύπρου.

Ήταν ιδρυτικό μέλος και συμπρόεδρος του Διεθνούς Οικολογικού Χωριού Ειρήνης για την Προώθηση της Αειφόρου Ανάπτυξης και την Επίλυση Συγκρούσεων και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Προστασίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Παρενόχλησης στους Χώρους Εργασίας και της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Οδική Ασφάλεια. Ακόμη, ήταν μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας για την ανέγερση της Γρηγορείου Κλινικής για το AIDS και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος Φάρος για την προώθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η Καίτη Κληρίδου ήταν επίτιμη πρόεδρος τριών συνδέσμων προστασίας ζώων και επίτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας του Παιδιού Amade-Chypre. Τα τελευταία χρόνια της  έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με τον καρκίνο. Απεβίωσε στο Κέντρο Αραδαφνούσα.

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Facebook Σχόλια
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Previous Post

Απεβίωσε ο ιερέας Λάμπρος Ρίνης – Ο τραγικός πατέρας την μητροκτονίας

Next Post

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για το γκέι μακελειό στη Μεσσηνία – Ο πλούσιος ιδιοκτήτης και οι δύο Αλβανοί εραστές του

Next Post
Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για το γκέι μακελειό στη Μεσσηνία – Ο πλούσιος ιδιοκτήτης και οι δύο Αλβανοί εραστές του

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για το γκέι μακελειό στη Μεσσηνία – Ο πλούσιος ιδιοκτήτης και οι δύο Αλβανοί εραστές του

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ

Like Us !

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Εορτολόγιο







  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr

No Result
View All Result
  • ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr