ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε η Βρετανίδα ηθοποιός και χορεύτρια Ούνα Σταμπς.

Σε ηλικία 84 χρόνων πέθανε η Βρετανίδα ηθοποιός και χορεύτρια Ούνα Σταμπς.

Η Βρετανίδα ηθοποιός είχε εμφανιστεί σε μερικές από τις πιο αγαπημένες εκπομπές στη βρετανική τηλεόραση από τη δεκαετία του 1960 έως το 2010. Τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά του BBC, «Σέρλοκ» με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Η Ούνα Σταμπς είχε ενσαρκώσει τον ρόλο της «περίεργης» σπιτονοικοκυράς του Σέρλοκ Χόλμς, της κυρίας Χάντσον και είχε το δικό της φανατικό κοινό.

Η μεγάλη επιτυχία για την Ούνα Σταμπς ήρθε αρχικά το 1963 στην ταινία του Κλιφ Ρίτσαρντς, Summer Holiday πριν να παίξει στην επιτυχημένη κωμική σειρά Till Death Us Do Part.

Η ηθοποιός συνέχισε να εμφανίζεται σε παραστάσεις όπως οι Worzel Gummidge, The Worst Witch, EastEnders και «Σέρλοκ». Η ανακοίνωση του θανάτου της έγινε από τον ατζέντη της και μιλούσε «για μια ταλαντούχα ηθοποιό με τρυφερή ψυχή».

Το θάνατο της επιβεβαίωσαν με ανακοίνωσή τους οι γιοι της ηθοποιού: «Η μαμά έφυγε γαλήνια έχοντας την οικογένειά της στο πλάι της, στο Εδιμβούργο».

Η φήμη της εκτοξεύτηκε το 1963 μετά τη συμμετοχή της στην ταινία Summer Holiday με τον Κλιφ Ρίτσαρντ. Μάλιστα, αρχικά έκανε οντισιόν για χορεύτρια στην ταινία, προτού κερδίσει έναν από τους κεντρικούς ρόλους σε αυτή.

Η Σταμπς ήταν αυτοδίδακτη ηθοποιός. «Έχω φοιτήσει στο σχολείο της παρατήρησης. Εκεί τα έμαθα όλα», συνήθιζε να δηλώνει.

Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στο επιτυχημένο sitcom Till Death Us Do Part. Εμφανίστηκε επίσης στα Worzel Gummidge, The Worst Witch, EastEnders και πιο πρόσφατα στο Sherlock του BBC στον ρόλο της Mrs Hudson, της περίεργης σπιτονοικοκυράς του Σέρλοκ Χολμς (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς).

«Τι γυναίκα, τι ταλέντο, τι αστέρι. Ήταν το πιο ευγενικό, το πιο καλό και αστείο άτομο που μπορούσες να συναντήσεις», έγραψε στο Instagram o δημιουργός του Sherlock Στίβεν Μόφατ.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button