ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ο γνωστός παιδίατρος Θοδωρής Περράκης

Θλίψη επικρατεί στον Βόλο μετά την είδηση του θανάτου του γνωστού παιδιάτρου Θοδωρή Περράκη σε ηλικία 85 ετών.

Ο εκλιπών είχε εργαστεί επί χρόνια στο Νοσοκομείο Βόλου και βρέθηκε και στη θέση του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής. Λάτρης του βυθού, μετά τη συνταξιοδότησή του είχε προχωρήσει σε πληθώρα δημοσιεύσεων για τον βυθό του Παγασητικού και τη μαγεία που έκρυβε.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 11 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στον Βόλο. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 10.30. Ο εκλιπών αφήσει πίσω του τη σύζυγό του Μαρίνα, τα παιδιά, τα εγγόνια του καθώς και συγγενείς και φίλους.

Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στη «Φλόγα». Πηγή: magnesianews.gr

Νέα μέτρα για τη μάσκα από σήμερα: Τι ισχύει για λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ

Νέα μέτρα για τη μάσκα: Αλλαγές από σήμερα 1η Ιουνίου σχετικά με τη χρήση της μάσκας. Δείτε αναλυτικά όσα ισχύουν… Οι μάσκες από σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου αποτελούν παρελθόν και στους κλειστούς χώρους, αλλά θα υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να είναι και το πρώτο μέτρο που θα επιστρέψει από το φθινόπωρο, καθώς δεν πρόκειται για κατάργηση αλλά για μέτρα σε αναστολή.

Νέα μέτρα για τη μάσκα: Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης:

«Κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα, η μάσκα που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δε βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα».

Ποια μέτρα δεν καταργούνται το καλοκαίρι του 2022

Οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στους εξής χώρους:

Νοσοκομεία .Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ) Αντίθετα, στα υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου οι θέσεις των επιβατών είναι αριθμημένες, δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα αεροπλάνα. Χωρίς μάσκα δεν θα μπορούν να μετέχουν στις προαγωγικές και Πανελλήνιες Εξετάσεις οι μαθητές, όπως οι φοιτητές στις εξετάσεις.

Ένα ακόμα μέτρο που παραμένει και τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μόνο για τους ανεμβολίαστους. Συγκεκριμένα όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα με φυσική παρουσία, θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα.

Τι ισχύει για τις μάσκες στα σούπερ μάρκετ

Παρότι αρχικά είχε εννοηθεί ότι η μάσκα θα είναι στις εξαιρέσεις, στο «παρά πέντε» των ανακοινώσεων, τελικά το πλάνο άλλαξε. Η επίσημη ανακοίνωση, πέρα από την άρση της υποχρεωτικότητας στο λιανεμπόριο, «έκρυβε» και το τέλος της υποχρεωτικής μάσκας και στα σούπερ μάρκετ, ένας από τους χώρους που αναμενόταν να μην καταργηθεί.

Τελικά, η Επιτροπή αποφάσισε να καταργήσει και στα σούπερ μάρκετ τις μάσκες όπως ακριβώς και στο λιανεμπόριο. Έτσι οι πολίτες θα μπορούν για πρώτη φορά να κάνουν τα ψώνια τους ελεύθερα χωρίς μάσκες.

Νέα μέτρα για τη μάσκα: Τι θα γίνει με τα πλοία

Λίγες μέρες απομένουν για τη μεγάλη έξοδο του Αγίου Πνεύματος 2022 και το πρώτο τριήμερο με απόλυτη άρση μέτρων. Όμως, το τι θα γίνει με τα ταξίδια και ειδικότερα με τα πλοία παραμένει ακόμα άγνωστο. Ολα δείχνουν ότι η άρση της υποχρεωτικότητας θα ισχύσει και για το πλοίο, ωστόσο θα υπάρχει η ισχυρή σύσταση στους επιβάτες να φοράνε μάσκα στους εσωτερικούς χώρους. Για το κατάστρωμα επίσης η μάσκα πλέον δεν θα είναι υποχρεωτική.

Έτσι, στην πρώτη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων για το καλοκαίρι, δεν θα υπάρχει κανένα μέτρο.

Τι ισχύει για σχολεία και Πανεπιστήμια

Χωρίς μάσκες θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι μαθητές, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής Ειδικών. Μετά την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους, από την 1η Ιουνίου, οι ειδικοί εισηγήθηκαν το ίδιο και για σχολεία-Πανεπιστήμια.

Σημειώνεται, πως οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα, ενώ η μοναδική περίπτωση που η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική από μαθητές και φοιτητές είναι κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsique.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button