ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Φίλιπ Μπέικερ Χολ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, ο ηθοποιός Φίλιπ Μπέικερ Χολ, ένας από τους πλέον αναγνωρίσημους καρατερίστες του Χόλιγουντ. «Ο γείτονας, φίλος και ένας από τους πιο πολύπειρους, ταλαντούχους και καλούς ανθρώπους που συνάντησα ποτέ, ο Φίλιπ Μπέικερ Χολ, πέθανε ήρεμα χθες το βράδυ. Είχε γύρω του τους αγαπημένους του. Ο κόσμος έχει μια άδεια θέση», έγραψε ο αθλητικογράφος Σαμ Φάρμερ, που ήταν γείτονας και φίλος του ηθοποιού.

Ο Φίλιπ Μπέικερ Χολ, που γεννήθηκε στο Τολέντο του Οχάιο του 1931, ξεκίνησε την υποκριτική καριέρα του σε μικρές θεατρικές σκηνές της Νέας Υόρκης -πριν από αυτό, είχε διατελέσει μεταφραστής για τον αμερικανικό στρατό στην Γερμανία.

Η μακρά πορεία του, πάντως, στον κινηματογράφο, αλλά και την τηλεόραση, ξεκίνησε την δεκαετία του ‘70. Ήταν τότε που ο Χολ ανέλαβε τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο στο «Cowards» του Σάιμον Νάκτερν. Την ίδια δεκαετία έκανε και μικρά περάσματα στην τηλεόραση, σε σειρές όπως το «M*A*S*H» και το «Good Times». Κάπως έτσι, ο Χολ ξεκίνησε να χτίζει όνομα ως καρατερίστας και μια πλούσια καριέρα 5 δεκαετιών με περισσότερους από 180 ρόλους σε σινεμά και τηλεόραση στο ενεργητικό του.

πηγη dete.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button