ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ο Μπέρναρντ Σο, ο πρώτος παρουσιαστής στην ιστορία του CNN

Ο θρύλος της δημοσιογραφίας Μπέρναρντ Σο πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 82 ετών, ανακοίνωσε η οικογένεια του. Ήταν ο πρώτος παρουσιαστής του CNN. Πέθανε από πνευμονία την Τετάρτη σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον Τομ Τζόνσον, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του CNN.

Ο Σο ήταν στο CNN για 20 χρόνια και ήταν γνωστός για την ψυχραιμία του υπό πίεση. Αυτό ήταν χαρακτηριστικό της κάλυψης του στη Βαγδάτη το 1991, όπου μετέδιδε εκπληκτικά πλάνα από αεροπορικές επιδρομές και αντιαεροπορικά πυρά.

«Σε όλα τα χρόνια που προετοιμαζόμουν για να γίνω παρουσιαστής ειδήσεων, ένα από τα πράγματα που προσπάθησα ήταν να μπορώ να ελέγξω τα συναισθήματά μου στη μέση της κόλασης που ξεσπά», είπε ο Σο σε μια συνέντευξη του 2014 στο NPR. «Και προσωπικά αισθάνομαι ότι πέρασα την πιο αυστηρή δοκιμασία μου για αυτό στη Βαγδάτη»

«Έβαλε το CNN στον χάρτη»
Ο Σο ήταν πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ που εργάστηκε ως ρεπόρτερ στο CBS και στο ABC News προτού αναλάβει τον ρόλο του παρουσιαστή στο CNN όταν ξεκίνησε το δίκτυο το 1980.

εντυπωσιακή του δουλειά στη Βαγδάτη, με τους ανταποκριτές Peter Arnett και John Holliman, ήταν ζωτικής σημασίας για την ίδρυση του CNN όταν ήταν το μόνο καλωδιακό δίκτυο ειδήσεων και οι τηλεοπτικές εκπομπές στο ABC, το CBS και το NBC κυριαρχούσαν στις τηλεοπτικές ειδήσεις. «Έβαλε το CNN στον χάρτη», είπε ο Frank Sesno, πρώην επικεφαλής του γραφείου του CNN στην Ουάσιγκτον και τώρα καθηγητής στο Πανεπιστήμιο

πηγη iefimerida.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button