ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ο σκηνοθέτης Μπερτράν Ταβερνιέ

Πέθανε ο σκηνοθέτης Μπερτράν Ταβερνιέ! Ο Μπερτράν Ταβερνιέ γεννήθηκε στη Λυών στις 25 Απριλίου 1941.

Γιος του συγγραφέα και μαχητή της γαλλικής αντίστασης Ρενέ Ταβερνιέ, αχολήθηκε από μικρός με τον κινηματογράφο ως βοηθός σκηνοθέτη, ακόλουθος Τύπου σε Πρεσβείες της Γαλλίας, δημοσιογράφος και κριτικός σε κινηματογραφικά περιοδικά.

Το 1974, σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους Ο Ρολογάς του Σεν Πολ (L’Horloger de Saint-Paul), ήταν η πρώτη επιτυχία του που κέρδισε το βραβείο Λουί Ντελύκ και τη Χρυσή Άρκτο στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Είχε μακρά συνεργασία με τον ηθοποιό Φιλίπ Νουαρέ στις ταινίες Η γιορτή αρχίζει το 1975, Ο ανακριτής και ο δολοφόνος το 1976, Το ξεκαθάρισμα το 1981, Η Ζωή και Τίποτα άλλο το 1989, Η κόρη του Ντ’ Αρτανιάν το 1994. Οι κινηματογραφικές του επιρροές περιλαμβάνουν τους σκηνοθέτες Τζον Φορντ, Ζαν Ρενουάρ, Ζαν Βιγκό και Ζακ Μπεκέρ.

Ασχολήθηκε με πολλά κινηματογραφικά είδη, δραματική κωμωδία (Μια Κυριακή στην εξοχή,1984), πολεμική ταινία (Ο Λοχαγός Κονάν), ιστορική ταινία (Η Πριγκίπισσα του Μονπενσιέ, 2010) ή αστυνομικό (Το Δόλωμα, 1995).

Αρκετές από τις ταινίες του έχουν κερδίσει βραβεία, στη Γαλλία και στο εξωτερικό (μεταξύ των οποίων το Autour de minuit (Γύρω από τα μεσάνυχτα, 1986), που κέρδισε Όσκαρ και ήταν υποψήφιο για τις Χρυσές Σφαίρες).

Αίμα στην άσφαλτο – Θανατηφόρο τροχαίο χθές με θύμα 42χρονο

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, σημειώθηκε το βράδυ της 24ης Μαρτίου 2021 στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το τροχαίο έγινε στο 23, 5ο χλμ. του δρόμου Άργους-Ναυπλίου. Αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 42χρονος, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δένδρο. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν ο θάνατος του.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button