ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ο σπουδαίος διανοούμενος Ροβήρος Μανθούλης

Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Παρισιού – Είχε νοσήσει από κορωνοϊό

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος σκηνοθέτης, συγγραφέας και ποιητής Ροβήρος Μανθούλης. Ο Ροβήρος Μανθούλης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης σε νοσοκομείο του Παρισιού όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στα εφηβικά του χρόνια πήρε μέρος στην Αντίσταση κατά των Γερμανών. Ακολούθως σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και Σκηνοθεσία στην Αμερική. Μάλιστα σε ηλικία 17 ετών εξέδωσε την ποιητική του συλλογή «Σκαλοπάτια». Έκτοτε γύρισε 122 ταινίες (τις περισσότερες στη Γαλλική Τηλεόραση) εξέδωσε 17 βιβλία και διεύθυνε την ΕΡΤ-1 και ΕΡΤ-2.

Θάνατος Τζωρτζίνας: Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για παραβίαση δικαστικού απορρήτου

Ποιοι θα μπουν στο μικροσκόπιο της έρευνας

Η διαρροή και η δημοσιοποίηση των καταθέσεων στην υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη την μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα, από την εισαγγελία Πρωτοδικών δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με σκοπό να εντοπιστούν τα πρόσωπα που διέρρευσαν τις καταθέσεις, πρόσωπα που τυχόν λειτούργησαν ως ηθικοί αυτουργοί στη τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος (παραβίαση δικαστικού απορρήτου) αλλά και όσοι δημοσιοποίησαν το απόρρητο υλικο, κατά παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, η εντολή για τη διενέργεια της έρευνας αφορά στη διαπίστωση της παραβίασης δικαστικού απορρήτου από πρόσωπο στο οποίο το δικαστικό απόρρητο ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας του ή της συμμετοχής του στη διαδικασία και ηθικής αυτουργίας σε αυτό (στη παραβίαση δικαστικού απορρήτου) καθώς και παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων εξ’ αφορμής πρόσφατων δημοσιευμάτων με τις καταθέσεις μαρτύρων στην ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση του θανάτου της ανήλικης Τζωρτζίνας.

Έτσι, στο «μικροσκόπιο» της προκαταρκτικής έρευνας, την οποία διενεργεί ο Ν. Στεφανάτος, αναμένεται να μπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στη δικογραφία όσοι μπορεί να ενήργησαν ως ηθικοί αυτουργοί στη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου αλλά και όσοι επεξεργάστηκαν, ήτοι δημοσίευσαν τις επίμαχες καταθέσεις.

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button