ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε ο Σταμάτης Γιαννούλης – Θλίψη στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης

Φτωχότερη είναι από σήμερα η εγχώρια κινηματογραφική κοινότητα καθώς έφυγε από τη ζωή ο εξαιρετικός διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Σταμάτης Γιαννούλης μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.Υπήρξε στενός συνεργάτης γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών, μεταξύ των οποίων ο Σταύρος Τορνές, Περικλής Χούρσογλου και ο Σωτήρης Γκορίτσας, βάζοντας την καλλιτεχνική του υπογραφή σε αγαπημένες ταινίες όπως το «Βαλκανιζατέρ».

Είχε επίσης εργαστεί για τη δημιουργία των ταινιών «Ένας Ερωδιός για την Γερμανία», «Μπαλαμός», «Καρκαλού», «Λευτέρης Δημακόπουλος», «Εφήμερη Πόλη» και «Έναστρος Θόλος» του Κώστα Αριστόπουλου. Παράλληλα εργάστηκε και στην τηλεόραση για τις ανάγκες της εκπομπής «Το Αλάτι της Γης» και της σειράς «Ο Πρίγκηπας». Επιπλέον, η πρώτη ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησε είχε τίτλο «Lucy» και συμμετείχε το 2016 στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας.

Ο Σταμάτης Γιαννούλης υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών.Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του: «Η απώλεια του Σταμάτη Γιαννούλη θλίβει την κινηματογραφική μας κοινότητα. Ο Σταμάτης Γιαννούλης υπήρξε διευθυντής φωτογραφίας αλλά και σκηνοθέτης. Το βλέμμα του και η ευαισθησία του άφησαν το αποτύπωμά τους σε σημαντικές ταινίες όπως: «Μπαλαμός» και «Καρκαλού» του Σταύρου Τορνέ, «Λευτέρης Δημακόπουλος» και «Ο κύριος με τα γκρί» του Περικλή Χούρσογλου, «Από το χιόνι» και «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα, «Εφήμερη πόλη» του Γιώργου Ζαφείρη.Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους του.»

Σταμάτης Γιαννούλης: Αντίο από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Για την απώλεια του διευθυντή φωτογραφίας, σκηνοθέτη Σταμάτη Γιαννούλη που έφυγε την Τρίτη (26.04.2022) από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στους οικείους του και την κινηματογραφική κοινότητα.

«Η απώλεια του Σταμάτη Γιαννούλη θλίβει την κινηματογραφική μας κοινότητα. Ο Σταμάτης Γιαννούλης υπήρξε διευθυντής φωτογραφίας αλλά και σκηνοθέτης. Το βλέμμα του και η ευαισθησία του άφησαν το αποτύπωμά τους σε σημαντικές ταινίες όπως: «Μπαλαμός» και «Καρκαλού» του Σταύρου Τορνέ, «Λευτέρης Δημακόπουλος» και «Ο κύριος με τα γκρί» του Περικλή Χούρσογλου, «Από το χιόνι» και «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα, «Εφήμερη πόλη» του Γιώργου Ζαφείρη, αναφέρει το μήνυμα του ΕΚΚ.

Η κηδεία του Σταμάτη Γιαννούλη θα γίνει την Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 13:30 από το κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου. πηγη newsit.gr

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προς αναβολή το αίτημα αποφυλάκισης – Τι θα κρίνει αν και πότε θα κατατεθεί

Αν και η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να πιέζει τους δικηγόρους της, το αίτημα αποφυλάκισης μάλλον θα καθυστερήσει να κατατεθεί. Οι υποθέσεις της Μαλένας και τα Ίριδας θα κρίνουν τα πάντα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται εδώ και σχεδόν έναν μήνα στα χέρια των αρχών, κατηγορούμενη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Σχεδόν από την πρώτη στιγμή, η 33χρονη μητέρα από την Πάτρα είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή της να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης. Ωστόσο, κάθε φορά το αίτημα για αποφυλάκισή της, έπαιρνε αναβολή. Και όλα δείχνουν πως το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Ένας από τους λόγους που είχε αναβληθεί η κατάθεση του αιτήματος από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν οι τεχνικές εκθέσεις για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Αλλά φαίνεται ότι δεν είναι ο μόνος. Σύμφωνα την εφημερίδα Πελοπόννησο, οι συνήγοροι της 33χρονης αποφάσισαν ν’ αλλάξουν στρατηγική.

Αιτία είναι η εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα δείχνουν πως το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Με πληροφορίες από pelop.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button