ΔΙΑΦΟΡΑ

Πέθανε το «κοριτσάκι με τις ξύστρες» από τη Φλώρινα – Είχε μπει στο Γκίνες

Πέθανε το «κοριτσάκι με τις ξύστρες» από τη Φλώρινα – Είχε μπει στο Γκίνες

Σε ηλικία 46 ετών, έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Κουτσουρίδου από τα Βαλτόνερα Φλώρινας, η οποία έμεινε γνωστή ως «το κοριτσάκι με τις ξύστρες», καθώς συγκέντρωσε 8.514 κομμάτια απ’ όλο τον κόσμο.

Η τύφλη κοπέλα, συγκίνησε με την ιστορία της την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως ανέφερε και ο Γιώργος Παπαδάκης, είχε δημιουργηθεί

ειδικό τμήμα στα Ταχυδρομεία της Φλώρινας, ώστε να μπορεί η Δήμητρα να παραλαμβάνει τα δέματα που έρχονταν από Κίνα, Ινδία, Μεξικό, Αμερική, Αυστραλία και Καναδά.

Η Δήμητρα είχε όγκο στο κεφάλι, αλλά δεν τα παράτησε ποτέ. Η συλλογή της τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, το οποίο δέχεται εκατοντάδες επισκέψεις από πολίτες και σχολεία όλης της Ελλάδας και όχι μόνο.

«Ήξερε την κάθε ξύστρα ξεχωριστά. Την ψηλαφούσε και ήξερε τι ήταν, δεν έβλεπε, και από πού έχει έρθει» ανέφερε συγκινημένος ο Γιώργος Παπαδάκης.

Η κηδεία της θα γίνει στις 11:00, σήμερα Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στα Βαλτόνερα. «Καλή αντάμωση Δημητρούλα.

Όταν θα έρθω και εγώ επάνω θα σκεφτούμε τι συλλογή θα κάνουμε. Συγγνώμη για τη συγκίνηση αλλά ήταν μία από τις πιο γλυκές και δυνατές στιγμές που έχω ζήσει σε αυτή την εκπομπή»..

dikaiologitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button