ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πίτσα απλή και νοστιμότατη

Από τις ωραιότερες ζύμες για πίτσα !!! Φτιάξτε την ακριβώς έτσι και συνδυάστε ότι υλικά θέλετε !!Δεν χρειάζεται απαραίτητα να την αφήσετε να ξεκουραστεί την ετοιμάζουμε κι αμέσως την ανοίγουμε και την στρώνουμε στο ταψί μας .Την φτιάχνω πολύ συχνά με διάφορες παραλλαγές και σας το λέω εκ πείρας ετοιμάζετε αμέσως !!!

Υλικά για την ζύμη

2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
30 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ σ λάδι
1/2κ γλυκού ζάχαρη
1/2 κ γλυκού αλάτι

 

Για την πίτσα

15 φέτες ζαμπόν
10 φέτες του τόστ γκούντα

250 γραμ μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια

8 φέτες ζαμπόν η μπέικον αν την θέλετε πιο πικάντικη σε κομματάκια
8  φέτες μπέικον

κρέμα γάλακτος  που περισσεύει από την ζύμη [όχι όλη ]

Αν την θέλετε με πιο πολύ τυρί προσθέστε τριμμέο μαλακό τυρί στο τέλος

 

Εκτέλεση ζύμης

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε  μία λακουβίτσα ,Σε ένα ποτήρι νερό χλιαρό ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και  το φακελάκι την μαγιά και  την ζάχαρη και  το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.

Λίγο λίγο ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο αλεύρι κ ζυμώνουμε , /αν χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω προσθέτουμε / να γίνει μία  ζύμη ελαστική .

Την κάνουμε μπαλίτσα και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
{{{Στο διάστημα αυτό βάζουμε  σε  ένα κατσαρολακι .την ντομάτα ,την ζάχαρη,το αλάτι ,πιπέρι,λάδι, το βασιλικό  και λίγο νερό  και το βράζουμε να πήξει λίγο η σάλτσα μας περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας.ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΑΠΛΗ }}

Παίρνουμε το ταψί μας το περνάμε όλο στην επιφάνεια με λάδι ραντίζουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε να μείνει ελάχιστο.

Βάζουμε μέσα την ζύμη στη μέση του ταψιού ..πατάμε την ζύμη με το χέρι να γίνει πλακέ και με το ειδικό ξύλινο ροδάκι την απλώνουμε σε όλο το ταψί.

Πίτσα
Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια κρέμα γάλακτος ίσα να καλύψει όλη την επιφάνεια αμέσως μετά τις φέτες τυρί .από πάνω το μπέικον η ζαμπόν  διάσπαρτο  κι από πάνω την μοτσαρέλα σε κομμάτια
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά .
Αν την θέλετε πιο πικάντικη προσθέστε κι άλλα υλικά μανιτάρια σουτζουκάκι η κοκτέιλ λουκανικάκια ότι σας αρέσει ,επίσης μπορείτε αντί για την λίγη κρέμα γάλακτος στην θέση της να προσθέσετε μία σάλτσα που σας προανέφερα θα την φτιάξετε σ ένα μπρικάκι βάζοντας λίγο λάδι ,λίγο πελτέ λίγο νερό  λίγη ζάχαρη αλάτι κ βασιλικό ,λίγο βράσιμο και στρώνουμε πάνω από την βάση τις πίτσας και μετά  τα υλικά .

πηγη mageirikikaisintages.blogspot.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button