ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποια Σύνοδος και ποια τελεσίγραφα στην Τουρκία; Δύο τουρκικές NAVTEX κοντά σε Κρήτη και Καστελόριζο

Νόμιζαν οι Ευρωπαίοι πως θα αναγκάσουν τον Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις – Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν και ξεκίνησαν πάλι τις επιθετικές ενέργειες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου – Ας δουν οι Ευρωπαίοι ποιο είναι το καθεστώς που χαϊδεύουν.

Δεν πρόλαβε να… στεγνώσει το μελάνι του κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, το οποίο περιλαμβάνει σαφείς προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα, και το καθεστώς Ερντογάν βγάζει πάλι τα πλοία του στην ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει, σε περίπτωση μονομερών ενεργειών και παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου από πλευράς Τουρκίας, όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της και τα συμφέροντα των κρατών μελών της.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, εξέδωσε δύο αντι-Navtex ως απάντηση σε Navtex που είχε εκδώσει ο σταθμός Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού μας Ναυτικού, για ασκήσεις στην περιοχή.

Αναλυτικά, η Τουρκία με τη μια αντι-Navtex δεσμεύει περιοχή Νοτιοανατολικά της Κρήτης, σε περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου, το οποίο πρωτοκολλήθηκε χθες αργά το βράδυ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ενώ με τη δεύτερη αντι-Navtex δεσμεύει περιοχή νότια του Καστελόριζου..newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button