ΔΙΑΦΟΡΑ

«Πόλεμος» ΗΠΑ – Ρωσίας: Η Μόσχα ανακαλεί τον πρέσβη της στις ΗΠΑ μετά το «δολοφόνος» του Μπάιντεν

Καταιγιστικές εξελίξεις και ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Λευκού Οίκου και Κρεμλίνου.

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση Αμερικής και Ρωσίας μετά τους ακραίους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσο ομόλογό του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «δολοφόνο» τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ αναφερόμενος στην έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ περί ανάμιξης της Μόσχας στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπάιντεν σημείωσε: «Θα πληρώσει το κόστος. Θα το δείτε σύντομα».

«Τον γνωρίζω αρκετά καλά. Το πιο σημαντικό στη διαπραγμάτευση με ξένους ηγέτες, με βάση την εμπειρία μου, είναι να γνωρίζεις καλά τι είναι ο άλλος απέναντί σου», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Πρόσθεσε δε ότι πιστεύει πως ο Ρώσος ομόλογός του είναι τόσο ψυχρός σαν να μην διαθέτει καν ψυχή.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, το Κρεμλίνο ανακάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο στις ΗΠΑ για διαβουλεύσεις, προκειμένου να αναλυθούν οι δεσμοί με την Ουάσιγκτον.

Στόχος είναι, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, να αποφευχθεί μια μη αναστρέψιμη φθορά στις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ.

Πάντως, το Κρεμλίνο απάντησε ήδη στις κατηγορίες περί εμπλοκής του στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε το περιεχόμενο της 15σέλιδης έκθεσης των αμερικανικών υπηρεσιών «αβάσιμο», πρόσθεσε ωστόσο ότι η χώρα του ετοιμάζεται για νέο γύρο κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της..

newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button