ΥΓΕΙΑ

Πολύποδες στον τράχηλο: Οι ανησυχητικές ενδείξεις

Οι γυναίκες που έχουν πολύποδες στον τράχηλο, αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο στο ενδομήτριο σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

Ο πολύποδας του τραχήλου είναι μία καλοήθης μάζα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό περίβλημα της μήτρας, το ενδομήτριο. Το μέγεθος του πολύποδα μπορεί να ποικίλει, από λίγα χιλιοστά έως αρκετά εκατοστά. Ο καλοήθης αυτός όγκος μπορεί να αντιδρά ή όχι στις ωοθηκικές ορμόνες, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον φυσιολογικό ιστό του ενδομητρίου.

Επειδή οι πολύποδες συχνά είναι ασυμπτωματικοί, μπορεί να ανακαλυφθούν τυχαία σε μια προληπτική γυναικολογική εξέταση. Μερικές γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν μόνο ελαφρά αιμορραγία, κηλίδες αίματος ή ακόμη και να μην έχουν κανένα σύμπτωμα.

Ποια συμπτώματα σχετίζονται με πολύποδα στον τράχηλο:

Ακανόνιστη περίοδος: Πολλές γυναίκες έχουν συχνά απρόβλεπτες περιόδους μεταβλητού διαστήματος

Αιμορραγία μεταξύ περιόδων

Συσπάσεις της μήτρας και διαστολή του τραχηλικού στομίου. Αν επιμολυνθούν, προκαλούν δύσοσμες εκκρίσεις και η γυναίκα πονάει

Κολπική αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση

Υπογονιμότητα

Πηγή: Bigstock

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button