ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς φτιάχνουμε ελιές τσακιστές, οι οποίες γίνονται από άγουρες πράσινες (τσουνάτες) ελιές

Πώς φτιάχνουμε ελιές τσακιστές, οι οποίες γίνονται από άγουρες πράσινες (τσουνάτες) ελιές

Οι τσακιστές ελιές φτιάχνονται από άγουρες πράσινες τσουνάτες ελιές που τις μαζεύουμε τον Οκτώβρη….

Τι χρειαζόμαστε:

  • ελιές
  • λεμόνια
  • αλάτι

Πώς το κάνουμε:

  1. Με τη βοήθεια μιας πέτρας τσακίζουμε τις ελιές (προσέχοντας να μη σπάσει το κουκούτσι), σπάμε δηλαδή την σάρκα τους και τις βάζουμε σε μιά λεκάνη με νερό που έχουμε προσθέσει αλάτι και λεμόνια κομμένα στα τέσσερα.
  2. Τις αφήνουμε 9-10 μέρες περίπου αλλάζοντας το νερό τους καθημερινά, για να «ξεπικρίσουν».
  3. Τέλος βάζουμε σε γυάλινο βάζο χυμό λεμονιών με αλάτι και λίγη «άρμη» από τη λεκάνη που είχαμε τις ελιές και είναι έτοιμες για φάγωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν διατηρούνται για πολύ καιρό…αν θέλετε να «κρατήσουν περισσότερο βάλτε 2 δάχτυλα λάδι στο βάζο που θα τις φυλάξετε για μην μπαίνει αέρας…μπορείτε εκτός από το να τις φάτε έτσι να τις μαγειρέψετε με τις σουπιές, με κουνέλι, με πέρδικες….

πηγη sintagespareas.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button