ΔΙΔΑΧΕΣ

Πώς να διώχνουμε τους αισχρούς λογισμούς

6663

Πώς να αντιμετωπίζουμε τους βλάσφημους λογισμούς.

Για τους βλάσφημους λογισμούς πρέπει ταπεινά να μετανοούμε ενώπιον του Κυρίου, όχι όμως και ν’ απελπιζόμαστε, νομίζοντες πώς είμαστε χαμένοι. Ο Θεός δεν θα μας τιμωρήσει, αφού δεν τους θέλουμε. Ας τους περιφρονούμε, λοιπόν.
Όπως σε όλους μας, έτσι και σ’ εσάς ο νοητός εχθρός είναι που σπέρνει τέτοιους λογισμούς. Δική του είναι η ενοχή, όχι δική σας. Μην τα χάνετε, μη λιποψυχείτε, μη δειλιάζετε! Να προσεύχεστε για την απαλλαγή σας απ’ αυτόν και να καταφεύγετε συχνά στον πνευματικό σας.

2

Με την προσευχή και την εξαγόρευση,
καθώς και με το ανδρείο φρόνημά σας, γρήγορα θα τρέψετε σε φυγή το δαίμονα της βλασφημίας. Αυτός, βλέπετε, τα πάει καλά μόνο με τις δειλές και ράθυμες ψυχές.
Όταν αντιληφθεί ότι μια ψυχή είναι γενναία, μένοντας απτόητη απο τις επιθέσεις του και ακατάπειστη απο τις σατανικές υποβολές του, αμέσως εξαφανίζεται.

ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ
ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button