ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς θα γιορτάσουμε τα Θεοφάνια – Ποια μέτρα θα ισχύσουν

Θεοφάνια: Στα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν κατά των φετινό εορτασμό των Θεοφανίων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα Θεοφάνια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τηρούνται οι αποστάσεις και να γίνεται χρήση της μάσκας.

«Ήδη υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που εφαρμόζονται εντός και εκτός των ναών. Οι πιστοί προσέρχονται στους ναούς έχοντας κάνει rapid test. Για την τελετή του αγιασμού των υδάτων στον εξωτερικό χώρο θα τηρούνται κανονικά οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Από χθες αρκετές Μητροπόλεις βγάζουν ανακοινώσεις σχετικά με την πρόθεση τους να μην πραγματοποιήσουν την τελετή σε εξωτερικό χώρο από φόβο για τη δημιουργία συνωστισμού.

Στην Κόρινθο χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα Άγια Θεοφάνεια με τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλειο Νανόπουλο, εκπροσώπους όλων των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών, αρμοδίων Φορέων της πόλεως Κορίνθου, καθώς και με τους Βοηθό Επίσκοπο άγιο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, τους Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και π. Αρκάδιο Ραζνύ, του Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου και του Ι. Ναού Αγίου Νικολάους, πραγματοποιήθηκε στην Κροκίδειο Αίθουσα στην Κόρινθο υπό τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Κατά την διάρκεια της συσκέψεως συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί ασφαλέστερα και αρτιότερα ο Εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων με την λιτανευτική πομπή προς τον «Φλοίσβο», το κεντρικό Λιμάνι της Κορίνθου και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος και όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες, πέραν των τεχνικών ζητημάτων, που αναλύθηκαν, επεσήμαναν την αναγκαιότητα να τηρηθούν άπαντα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον ιό Covid-19.

Αμέσως μετά την σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αυτοψία απ’ όλους τους ανωτέρω στο λιμάνι της Κορίνθου.

Από την πλευρά της, η Μητρόπολη Ξάνθης αναφέρει ότι ο Αγιασμός («Φώτισμα») οικιών, επιχειρήσεων, καταστημάτων, εργοστασίων δεν θα πραγματοποιηθεί καθ΄ όλη την περίοδο των Θεοφανείων.

Σε ανακοίνωση της επισήμανε ότι ο Αγιασμός των Υδάτων θα τελεστεί τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.
– Αγιασμός («Φώτισμα») οικιών, επιχειρήσεων, καταστημάτων, εργοστασίων ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ καθ΄ όλη την περίοδο των Θεοφανείων.

Αντ΄ αυτού οι πιστοί θα μπορούν, την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα των Θεοφανείων, να λαμβάνουν τον Μεγάλο Αγιασμό από τους Ιερό Ναό της Ενορίας τους, όπου με μέριμνα των Εφημερίων θα έχουν τοποθετηθεί φιαλίδια «προς αγιασμόν οίκων».

orthodoxtimes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button