ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πως το αρνάκι θα γίνει λουκούμι στο φούρνο σας

Συστατικά

Μπούτι αρνιού
2,2 kgr μπουτι αρνιού
4 φρέσκα κλαδάκια ρίγανης κομμένα σε τέσσερα κομμάτια το καθένα
4 μεγάλα σκελίδες σκόρδου στα 4 κομμένες
½ κουταλιές αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο ή νερό
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Ψητά λαχανικά
1 κιλό πατάτες, τετραγωνισμένες
2 καρότα, κομένο κατά μήκος και στα 4
1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
Ελαιόλαδο
Μπαχαρικά της επιλογής σας
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C. Τοποθετήστε το αρνί σε ένα κατάλληλο ταψί. Κάντε 16 σχισμές σε όλο το αρνί (πάνω και κάτω) για να εισάγετε το σκόρδο και τη φρέσκια ρίγανη σε κάθε τρύπα.
Καλύψτε το αρνί με λίγο ελαιόλαδο, την αποξηραμένη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια τρίψτε καλά το καρυκεύματα.

Προσθέστε τα υγρά στο ταψί, όπως το ζωμό κοτόπουλο ή νερό, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να περιχύσετε το αρνί με τα υγρά που βάλατε.
Καλύψτε το ταψί με χαρτί ψησίματος και μετά σφραγίστε το με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το αρνί στην άκρη για 15 λεπτά περίπου πριν το τοποθετήσετε στο φούρνο.
Τοποθετήστε το αρνί στο φούρνο σκεπασμένο για 4 ώρες και 30 λεπτά. Κάθε ώρα το βγάζετε από το φούρνο, χρησιμοποιείτε ένα κουτάλι για να περιχύσετε το μπουτι του αρνιού με το υγρό που βρίσκεται μέσα στο ταψί και να το επιστρέφετε στο φούρνο σκεπασμενο κάθε φορά. Μετά από 4 ώρες, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα ταψί με λαχανικά στο φούρνο, μέ ότι μπαχάρια θέλετε, για να τα ψήσετε ως συνοδευτικό (βλ. Σημειώσεις). Διαφορετικά μπορείτε να φτιάξετε πιλάφι ρυζιού που εμφανίζεται στις φωτογραφίες. Μετά από 4 ώρες και 30 λεπτά αφαιρέστε το αρνί από το φούρνο, περιχύσετε με τα υγρά και επιστρέψτε το στο φούρνο, αλλά αυτή τη φορά ξεσκέπαστο. Αφήστε το να ψηθεί για 20-30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια βγάλτε το από το φούρνο. Καλύψτε το χαλαρά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο, εάν ψήνετε λαχανικά, μπορείτε να αυξήσετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180-200 ° C, έτσι ώστε τα λαχανικά να πάρουν χρυσό καφέ χρώμα.
Πριν το σερβίρετε, ριξτε μερικά από τα υπόλοιπα υγρά στο ταψί πάνω από το αρνί ή μπορείτε να επιλέξετε να φτιάξετε έναν ζωμό. Απολαύστε το γεύμα σας ζεστό πασπαλισμένο με χυμό λεμονιού, αν θέλετε.

Σημειώσεις συνταγής

Αν δεν φτιάξω ένα πιάτο ρυζιού, συνήθως προσθέτω έναν ξεχωριστό δίσκο λαχανικών, όπως πατάτες, καρότα και
κρεμμύδι. Για να καρυκεύσω τα λαχανικά ψιλοβάζω λίγο ελαιόλαδο, στυβω λίγο χυμό λεμονιού και μετά
πασπαλίζουμε λίγο αποξηραμένο ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Είναι τέλειο καλή απόλαυση πηγη xrysoskoufaki.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button