ΥΓΕΙΑ

Ποτέ μην ψήνετε τρόφιμα μέσα σε αλουμινόχαρτο

Συχνά το αλουμινόχαρτο χρησιμοποιείται στο ψήσιμο διάφορων εδεσμάτων: φέτα, κρέας, πατάτες κ.λ.π. Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο! Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, αν έχετε αυτή τη μαγειρική συνήθεια, πρέπει να την σταματήσετε!

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Journal of Electrochemical Science, η χρήση του αλουμινόχαρτου στο ψήσιμο έχει ως αποτέλεσμα να προσλαμβάνει ο οργανισμός σημαντική ποσότητα αλουμινίου μέσω του μαγειρεμένου φαγητού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η εκτεταμένη κατανάλωση φαγητών που έχουν μαγειρευτεί σε αλουμινόχαρτο είναι ένα επικίνδυνο ρίσκο για τον οργανισμό!  Κίνδυνοι. Το αλουμινόχαρτο είναι επικίνδυνο επειδή περιλαμβάνει αλουμίνιο, που είναι τοξικό. Κατά το ψήσιμο, το αλουμίνιο απελευθερώνεται εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας, εισχωρεί στο φαγητό και, κατά συνέπεια, στον οργανισμό.

Η υπερβολική πρόσληψη αλουμινίου έχει συνδεθεί με την πρόωρη εμφάνιση της νόσου του Αlzheimer. Το αλουμίνιο, σε μεγάλες ποσότητες, θεωρείται επιβλαβές και για τους πνεύμονες, το συκώτι, το θυρεοειδή αδένα, τα νεφρά και τον εγκέφαλο (έλκος, ναυτία, πονοκέφαλοι και «καούρες» είναι μερικές από τις διαταραχές που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία σας το ψήσιμο με αλουμινόχαρτο). Τι πρέπει να κάνετε. Οι έρευνες είναι σαφείς: αποφύγετε να βάζετε το αλουμινόχαρτο στο φούρνο με το φαγητό σας. Μπορείτε να τυλίξετε το φαγητό πρώτα σε λαδόκολλα και μετά στο αλουμινόχαρτο, ώστε να αποφύγετε την απορρόφηση του αλουμινίου από το ψητό.

Μην πανικοβάλεστε! Αν έχετε ψήσει μερικές πατάτες σε αλουμινόχαρτο, δεν θα πάθετε έλκος στο στομάχι! Η οδηγία των επιστημόνων προτείνει να αποφεύγονται οι υπερβολές. Επίσης: το τύλιγμα κρύων φαγητών, τοστ κ.λπ. δεν είναι επιβλαβές! Μη θεωρήσετε το αλουμινόχαρτο μοχθηρό εχθρό σας! Δεν προσπαθεί να σας σκοτώσει. Απλά, αποφύγετε να ψήνετε τα φαγητά σας μ’ αυτό.

πηγη mama365.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button