ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πούτιν προς KGB: Βρείτε τα κλεμμένα λείψανα της Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας από το ιστορικό μοναστήρι στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης

17438

 

του Μάριου Πετμεζά

Με εντολή Πούτιν, Ρώσοι μυστικοί πράκτορες ρίχνονται στον αγώνα για τον εντοπισμό των Λειψάνων της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, που είχαν κλαπεί τον Απρίλιο του 2012 από το ιστορικό μοναστήρι στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης και έκτοτε αναζητούνται, παρά το γεγονός ότι εξαρθρώθηκε η σπείρα που τα άρπαξε!

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος έδειξε ενδιαφέρον για την τύχη των ιερών λειψάνων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Αγιον Ορος. Μάλιστα, ζήτησε να αποσταλεί στο Κρεμλίνο ο φάκελος της υπόθεσης, ώστε να ανατεθεί η έρευνα στις ρωσικές διωκτικές Αρχές! Ο ηγέτης της Ρωσίας είχε ενημερωθεί απευθείας από τον Ηγούμενο του μοναστηρίου της Αγίας Αναστασίας Μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο, που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί του. «Κατά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Αγιον Ορος, τον συνάντησα εκπροσωπώντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είχα την ευκαιρία να του θέσω το σημαντικό θέμα της κλοπής των λειψάνων και εκείνος μου ζήτησε να στείλω στο Κρεμλίνο όλα τα στοιχεία, ώστε να βοηθήσει με τις υπηρεσίες της χώρας του να βρεθούν» αποκαλύπτει ο Ηγούμενος της μονής.

Τα κατάλληλα μέτρα

Στο παρελθόν, είχε αναλάβει δράση και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο ανήκει η μονή, στέλνοντας επιστολές στους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών για να τους ενημερώσει για την κλοπή. Στόχος ήταν η ενημέρωση των κατά τόπους Εκκλησιών, ώστε να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα, σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή τους κάτι σχετικό με την κλοπή των ιερών λειψάνων ή κάποιος επιχειρήσει να θέσει τα ιερά λείψανα στη διάθεση κάποιας μονής, ενορίας ή μητρόπολης.

«Το ίδιο υλικό το στείλαμε και στην Εκκλησία της Ρωσίας. Ο Αγιος Μόσχας είχε δείξει και εκείνος μεγάλο ενδιαφέρον και μας είχε ζητήσει τα στοιχεία. Τώρα τα στείλαμε και στο Κρεμλίνο, και προσευχόμαστε να έχουμε αποτέλεσμα…» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

Για την κλοπή είχαν συλληφθεί τέσσερις Ρουμάνοι, οι οποίοι όμως είχαν αρνηθεί να αποκαλύψουν πού βρίσκονται τα ιερά λείψανα. «Αρκέστηκαν μόνο να πουν ότι τα έστειλαν με το λεωφορείο στο Βουκουρέστι. Οι δράστες καταδικάστηκαν, αλλά πλέον έχουν αρχίσει να εκτίουν τις ποινές τους και κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να έχουν βρεθεί τα λείψανα…» λέει με πίκρα ο Μητροπολίτης Απόστολος.

ΠΗΓΗ greekpress.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button