ΔΙΔΑΧΕΣ

Πρέπει να φοβούμαστε τους δαίμονες;

Πρέπει να φοβούμαστε του δαίμονες;

Έχει την δύναμη ο Σατανάς να μας κάνει κακό; Και εάν έχει, πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε; Να πιστεύουμε απόλυτα ότι ο ιησούς χριστός είναι ο νικητής του διαβόλου ο σωτήρας των ανθρώπων, “Ιησού ονόματι μάστιζε πολεμίους’ ου γάρ εστιν εν τω ουρανώ και επί της γής ισχυρότερον όπλον” (Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος, λόγος κ’,6). Η αμφιβολία της δύναμης του Ιησού, ανοίγει πόρτα στον διάβολο να εισέλθει.

Χωρίς τον εκκλησιασμό, τον αγιασμό, και την συνεχή προσευχή, και την επίκληση της βοήθειας του Θεού, της Παναγίας μας, των Αγγέλων και πάντων των Αγίων, ο διάβολος μας βρίσκει ανοχύρωτους, απροστάτευτους, και μας ρίχνει στην αμαρτία. Γι’ αυτό ο Ιησούς Χριστός μας δίδαξε να προσευχόμαστε: “ἀλλὰ ρῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ. ” (Ματθαίος στ’, 13).

“Κύριε, όπλον κατά του διαβόλου, τον σταυρόν σου ημίν δέδωκας”. Όταν όμως φοράς, αστέρια, ζώδια, στολίδια, σφαίρες και διάφορα σύμβολα ειδωλολατρικά και σατανικά, αντί να φοράς τον σταυρό του Ιησού Χριστού, ασφαλώς τότε ο διάβολος θα σε τυλίξει στα δίχτυα του. Η νηστεία, η εγκράτεια, η ταπείνωσις, η υπακοή, η αυτομεμψία, είναι μεγάλα όπλα κατά των δαιμόνων. Η μελέτη των Ιερών Γραφών, της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, οι βίοι των Αγίων και τα συγγράμματά τους, φωτίζουν την ψυχή του ανθρώπου.

Χωρίς μετάνοια και εξομολόγηση, ο διάβολος μας έχει, ανά πάσα στιγμή, στην εξουσία του.
Ο συχνός εκκλησιασμός, και η Θεία Κοινωνία, αποτελούν το μεγαλύτερο όπλο κατά του σατανά.
Πάντοτε επιβάλετε να έχουμε πνευματικό πατέρα, να εξομολογούμαστε, και να τον συμβουλευόμαστε.
Και να θυμόμαστε πάντοτε “Η ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών”.

Με εν Χριστώ αγάπη π. Κωνσταντίνος

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button