ΔΙΔΑΧΕΣ

Προσευχή!

-Γέροντα, έχουμε τόσα προβλήματα, οικονομικά, οικογενειακά, έλλειψη χρημάτων, ανεργία, γενικά αδιέξοδο. Θα μας πεις: «Κάντε προσευχή»! Εντάξει. Πες μας κάτι πιο πρακτικό, για να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο στην ζωή μας.

-Παιδί μου, το πιο πρακτικό που έχω να σου πω είναι η προσευχή! Όλα ξεκινούν με προσευχή και τελειώνουν με προσευχή! Αυτό που διακρίνω επάνω σου είναι η ταραχή, το άγχος και η αγωνία για το αδιέξοδο της ζωής σου.
Αυτή η ταραχή αποκαλύπτει την έλλειψη προσευχής.

Αν προσευχόσουν συνεχώς, σίγουρα θα είχες γευθεί, έστω και προσωρινά, το αποτέλεσμα της προσευχής που είναι η ηρεμία, η ασφάλεια, η ενδυνάμωση της πίστης, η εμπιστοσύνη.

Χωρίς αυτά ποιο πρόβλημα μπορείς να αντιμετωπίσεις από αυτά που έχεις; Βουνό θα φαντάζει κάθε πρόβλημα και θα σε γεμίζει με απελπισία, αποθαρρύνοντάς σε από την προσπάθεια.

Υπάρχει, λοιπόν, παιδί μου, κάτι πιο πρακτικό από την προσευχή; Να ξεκινάς την ημέρα σου και κάθε σου προσπάθεια με προσευχή! Υπάρχει κάτι άλλο πιο σίγουρο και ασφαλές στην ζωή σου από την επικοινωνία σου με τον Θεό;

Ο Θεός είναι ο Μόνος που σε αγαπά αληθινά! Είναι ο Μόνος, που όσο και να τον ξεχνάς, αποστρέφεσαι ή πληγώνεις, Αυτός σε περιμένει, να Τον φωνάξεις με την καρδιά σου, για να σε γεμίσει με την ασφάλεια και την γαλήνη που χαρίζει η ουράνια αγκαλιά Του!

+Αρχ. Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ι. Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους

dogma

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button