ΔΙΑΦΟΡΑ

Ψαράδες έγιναν εκατομμυριούχοι με αυτό που έβγαλαν από τη θάλασσα!

Είναι αλήθεια πως πολλοί ψαράδες αναζητούν το δικό τους τζακ ποτ στα βάθη των θαλασσών. Το ίδιο ακριβώς έκαναν τρεις ψαράδες στη νότια ακτή της Ιρλανδίας. Οι 3 φίλοι είχαν πάει για ψάρεμα και απλά εύχονταν να έχουν μια καλή ψαριά.

Αυτό που ωστόσο δεν περίμεναν, ήταν στην άκρη του καλαμιού του ενός, με τους 3 ψαράδες να μένουν με το στόμα ανοιχτό όταν πληροφορήθηκαν το πόσο πλούσιοι έγιναν… Δείτε παρακάτω τι ψάρεψαν αλλά και πόσο κοστίζει και θα πάθετε σοκ: To τζακ ποτ της ζωής τους πέτυχαν 3 ψαράδες στην Ιρλανδία.

Η παρέα είχε πάει για ψάρεμα με το σκάφος και όταν κατάλαβαν πως το καλάμι… τσιμπάει, δεν περίμεναν ποτέ αυτό που θα αντίκριζαν στην άκρη του καλαμιού του ενός. Φυσικά οι πανηγυρισμοί ήταν μεγάλοι όταν πληροφορήθηκαν την αξία της λείας τους.

Το τεράστιο ψάρι, βάρους 272 κιλών ήταν ένας μπλε τόνος αξίας 2,7 εκατομμυρίων λιρών, δηλαδή περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο μπλε τόνος θεωρείται το πιο νόστιμο ψάρι και οι γιαπωνέζοι τον χρυσοπληρώνουν καθώς είναι η πρώτη ύλη για τα σούσι πολυτελείας.

Πηγη pentapostagma.gr

Τόκιο: Μπλε τόνος… 600.000 ευρώ

Ποσό άνω των 600.000 ευρώ  (74,2 εκατ. γιεν) κατέβαλε ο ιδιοκτήτης γνωστών εστιατορίων στο Τόκιο της Ιαπωνίας, προκειμένου να αγοράσει έναν μπλε τόνο Ειρηνικού, βάρους 212 κιλών.

Σε δημοπρασία στην ιχθυαγορά Τσουκιτζί, ο Κιγιόσι Κιμουράι, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και «βασιλιάς του τόνου» σύμφωνα με τον Guardian, κατέθεσε για έκτη συνεχόμενη φορά τη μεγαλύτερη προσφορά, προκειμένου οι πελάτες της αλυσίδας εστιατορίων Sushi Zanmai να απολαύσουν το σπάνιο αυτό ψάρι που κινδυνεύει με εξαφάνιση και το οποίο αλιεύθηκε ανοιχτά των ακτών της βόρειας Ιαπωνίας.

Πάντως, περιβαλλοντολόγοι και οικολόγοι εξέφρασαν την ανησυχία τους, εκτιμώντας ότι αυτού του είδους η «δημοσιότητα» για τον μπλε τόνο του Ειρηνικού, θα μπορούσε να αποβεί αρνητική, εντείνοντας την υπεραλίευση.

Η ιχθυαγορά Τσουκιτζί αποτελεί τη μεγαλύτερη στον κόσμο, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον ιδιοκτητών ακριβών εστιατορίων, στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών τους.

naftemporiki.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button