ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ψαρονέφρι με μουστάρδα

Μια συνταγή με τρυφερό ψαρονέφρι, που δε χρειάζεται καθόλου κόπο για να γίνει και έχει εξαιρετικά γευστικά αποτελέσματα.

Υλικά

  • 1 ψαρονέφρι, 600γρ. περίπου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε καλά το ψαρονέφρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και το φρέσκο βούτυρο. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και το σοτάρετε ώσπου να γυαλίσει. Βάζετε το ψαρονέφρι ολόκληρο και τα φυλλαράκια δεντρολίβανου και τα σοτάρετε καλά ώσπου να ροδοκοκκινίσει το κρέας και από τις δυο πλευρές. Σβήνετε με το τσίπουρο.

Αναμιγνύετε σε μεγάλο ποτήρι το κρασί, τη μουστάρδα και το μέλι και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς το πού και πού απ΄ όλες τις πλευρές.

Βγάζετε το ψαρονέφρι και το ακουμπάτε πάνω σε ξύλο κοπής. Ανακατεύετε καλά τη σάλτσα που έμεινε και κλείνετε την εστία. Κόβετε το ψαρονέφρι σε φέτες, πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι και σερβίρετε σε πιατέλα, περιχύνοντας με τη νόστιμη σάλτσα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tuna Webb

Tips

Η ιδανική γαρνιτούρα για τούτο το ψαρονέφρι είναι λίγα καλά καραμελωμένα κρεμμύδια.

πηγη olivemagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button