ΔΙΑΦΟΡΑ

Ψιθύρισε 3 λέξεις και τους “πάγωσε” όλους: 3χρονο αγοράκι με καρκίνο ανοίγει τα μάτια του για τελευταία φορά

3χρονο αγοράκι: Τα λόγια του λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το 3χρονο αγοράκι το οποίο ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο δεν τα κατάφερε… Η συγκινητική αυτή ιστορία με το 3χρονο αγοράκι που έπασχε από καρκίνο έχει αγγίξει τις καρδιές όλου του κόσμου. Αυτές οι 3 λέξεις που είπε πριν πεθάνει είναι μαχαίρι στην καρδιά…

Η Ρουθ Σκουλ, μια μητέρα από το Maryland, ήρθε αντιμέτωπη με έναν από τους χειρότερους εφιάλτες κάθε γονιού. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 2χρονος γιος της, Νόλαν, δεν μπορούσε να συνέλθει από το μπούκωμα που είχε. Στην αρχή νόμιζαν ότι ήταν απλά συνάχι, αλλά η κατάσταση συνέχισε να χειροτερεύει μέχρι που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα.

Η αξονική τομογραφία έδειξε την φριχτή αλήθεια: ο Νόλαν, οποίος ήταν 3 ετών, είχε ραβδομυοσάρκωμα, μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου.

Η ιστορία του 3χρονου αγοριού: “Σύντομα κατάλαβαν ότι οι μέρες του ήταν μετρημένες”

Πάλευε πολύ γενναία, αλλά μάταια. Μετά από ενάμιση χρόνο, ο Νόλαν πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας του.

Στην προσπάθεια της να αποδεχτεί την απώλεια, μοιράστηκε την θλίψη της σε μια συγκινητική δημοσίευση στο Facebook. Περιέγραψε τις 4 τελευταίες ώρες αφότου το ιατρικό προσωπικό τους εξήγησε πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα:

«Το ραβδομυοσάρκωμα απλωνόταν σαν φωτιά. Μας είπε ότι σε αυτό το σημείο δεν πίστευε πως ο καρκίνος του ήταν θεραπεύσιμος, αφού είχε αντισταθεί σε όλες τις θεραπείες που είχαμε δοκιμάσει και το σχέδιο ήταν να τον παρηγορούμε καθώς επιδεινωνόταν πολύ γρήγορα.

Μετά από λίγο ηρέμησα και πήγα στο δωμάτιο του Νόλαν. Καθόταν στην “κόκκινη καρέκλα της μαμάς” και έβλεπε βίντεο στο YouTube από το τάμπλετ του. Κάθισα δίπλα μου, ακούμπησα το κεφάλι μου στο δικό του και κάναμε την εξής συζήτηση:

Τα τελευταία λόγια του 3χρονου αγοριού

Εγώ: Πονάς όταν αναπνέεις, έτσι δεν είναι;
Νόλαν: Εεεε… ναι.
Εγώ: Πονάς πολύ, μωρό μου, έτσι δεν είναι;
Νόλαν: (κοιτάζοντας κάτω) Ναι.
Εγώ: Αυτός ο καρκίνος είναι ό,τι χειρότερο, δεν χρειάζεται να παλεύεις άλλο.
Νόλαν: (με αγνή χαρά) Δεν χρειάζεται; Αλλά θα παλέψω για σένα, μαμά!
Εγώ: Όχι! Αυτό κάνεις τόσο καιρό; Παλεύεις για την μαμά;
Νόλαν: Εεε ναι!
Εγώ: Νόλαν, ποια είναι η δουλειά της μαμάς;
Νόλαν: Να με κρατά ασφαλή! (με ένα μεγάλο χαμόγελο)
Εγώ: Γλυκέ μου… Δεν μπορώ να το κάνω πλέον. Ο μόνος τρόπος να σε κρατήσω ασφαλή είναι στον παράδεισο. (Η καρδιά μου έγινε χίλια κομμάτια)
Νόλαν: Άρα, θα πάω στον παράδεισο και θα παίζω μέχρι να έρθεις. Θα έρθεις, σωστά;
Εγώ: Εννοείται! Δεν μπορείς να ξεφορτωθείς την μαμά τόσο εύκολα!
Νόλαν: Σ’ευχαριστώ μαμά! Θα πάω να παίξω με τον Χάντερ και τον Μπρίλι και τον Χένρι!»

«Την επόμενη μέρα ξεκουραζόταν, κυρίως κοιμόταν τις επόμενες μέρες. Τα είχαμε κανονίσει όλα – δεν μπορώ να εξηγήσω πώς είναι να υπογράφεις το έγγραφο που λέει να μην επαναφέρουν τον μικρό σου άγγελο).

Όταν ξύπνησε, τα είχαμε ετοιμάσει όλα και είχα τα παπούτσια στο χέρι για να γυρίσει σπίτι το βράδυ. Θέλαμε απλά ένα ακόμα βράδυ μαζί. Αλλά όταν ξύπνησε, έβαλε απαλά το χέρι του στο δικό μου και είπε, “Μαμά, είναι εντάξει. Ας μείνουμε εδώ, εντάξει;” Ο 4χρονος ήρωας μου προσπαθούσε να βεβαιωθεί ότι εγώ ήμουν καλά…»

” «Εντάξει, μαμά. Πες στον θείο Κρις να έρθει να καθίσει μαζί μου και θα γυρίσω για να σε βλέπω”, 3χρονο αγοράκι

«Γύρω στις 9 το βράδυ ρώτησα τον Νόλαν αν μπορούσα να κάνω ένα ντουζ, αφού δεν επιτρεπόταν να τον αφήσω και έπρεπε να τον ακουμπάω συνεχώς. Μου είπε, «Εντάξει, μαμά. Πες στον θείο Κρις να έρθει να καθίσει μαζί μου και θα γυρίσω για να σε βλέπω”.

Στάθηκα στην πόρτα του μπάνιου, γύρισα στο μέρος του και είπα, “Κοίτα προς τα εδώ και θα γυρίσω σε δύο δευτερόλεπτα”. Μου χαμογέλασε. Έκλεισα την πόρτα του μπάνιου. Είπαν ότι μόλις έκλεισε η πόρτα, έκλεισε κι εκείνος τα μάτια και έπεσε σε βαθύ ύπνο, ξεκινώντας το τέλος της ζωής.»

«Όταν άνοιξα την πόρτα, η ομάδα του ήταν γύρω από το κρεβάτι και όλοι γύρισαν και με κοίταξαν με δάκρυα στα μάτια. Μου είπαν, είναι σε βαθύ ύπνο. Δεν μπορεί να νιώσει τίποτα”. Ανέπνεε με δυσκολία, ο δεξιός πνεύμονας του είχε καταρρεύσει και το οξυγόνο είχε πέσει.»

«Έτρεξα και πήδηξα στο κρεβάτι μαζί του, έβαλα το χέρι μου στην δεξιά πλευρά του προσώπου του. Τότε έγινε ένα θαύμα που δεν θα ξεχάσω ποτέ..» «Ο άγγελος μου πήρε μια ανάσα, άνοιξε τα μάτια του, μου χαμογέλασε και είπε, “Σε αγαπάω, μαμά”, γύρισε το κεφάλι του προς το μέρος μου και στις 11:54 το βράδυ πέθανε, καθώς τραγουδούσα το “You Are My Sunshine” στο αυτί του.

«Ξύπνησε από το κώμα για να μου πει ότι με αγαπάει με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο!» Η Ρουθ είχε το θάρρος να μοιραστεί αυτές τις στιγμές για το αγοράκι της, την απώλεια της και την απίστευτη αγάπη ανάμεσα σε μια μητέρα και το παιδί της. Τ

ο ίδιο συγκίνησε και ένα ακόμα κοριτσάκι που έπασχε από καρκίνο και έκανε την τελευταία του επιθυμία, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Είναι άδικο να φεύγουν από την ζωή τόσο μικρά παιδιά…

πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button