ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ψωμάκια Αφρός Γεμιστά Με Φέτα!! Αφράτα Σαν Βαμβάκι !!!

Ψωμάκια Αφρός Γεμιστά Με Φέτα!! Αφράτα Σαν Βαμβάκι !!!

Υλικά:

  • 2 Κούπες Γάλα Χλιαρό
  • 2 Κσ Ζάχαρη
  • 1 Φακελάκι Μαγιά
  • 1 Κούπα Λάδι Σπορελαιο, Ηλιέλαιο
  • 1 Αυγό Τον Κρόκο
  • 1 Κγ Αλάτι
  • 4-5 Κούπες Αλεύρι Σκληρό

Γέμιση:
400γρ Περίπου Τυρί Φέτα

Επαλειψη:
1 Κρόκο
2 Κσ Σπορέλαιο
Σουσάμι

Εκτέλεση:

  1. Σε Ένα Μεγάλο Μπολ Βάζουμε Το Ζεστό Γάλα, Τη Ζάχαρη Και Τη Μαγιά.
  2. Ανακατεύουμε Και Αφήνουμε 5 Λεπτά Να Ενεργοποιηθεί.
  3. Προσθέτουμε Το Λάδι, Το Αλάτι, Το Κρόκο, Ανακατεύουμε Και Σιγά-Σιγά Προσθέτουμε Το Αλεύρι. Εμένα Μου Πήρε 5 Κούπες.
  4. Η Ζύμη Είναι Λαδερη Και Μαλακιά.
  5. Σκεπάζουμε Τη Ζύμη Με Μεμβράνη Και Την Αφήνουμε Να Φουσκώσει Για 1 Ώρα.
  6. Σε Ένα Μπολ Θρυμματιζουμε Τη Φέτα.
  7. Φτιάχνουμε Μπαλιτσες Από Τη Ζύμη (Εγώ Έφτιαξα 20, 70-73γρ Περίπου Η Καθεμιά)
  8. Ανοίγουμε Ένα Μικρό Φυλλαράκι, Βάζουμε Τυρί Στη Μέση Και Κλείνουμε Καλά.
  9. Ρολαρουμε Στο Χέρι Μας Και Τοποθετούμε Σε Ταψί Με Το Κλείσιμο Προς Τα Κάτω.
  10. Καλύπτουμε Το Ταψί Με Μεμβράνη Και Αφήνουμε Να Φουσκώσουν Για 30 Λεπτά.
  11. Μόλις Είναι Έτοιμα, Αφαιρούμε Την Μεμβράνη Αλείφουμε Με Το Αυγό Και Το Λάδι Τα Οποία Έχουνε Ανακατέψει Και Πασπαλίζουμε Με Το Σουσάμι.
  12. Ψήνουμε Σε Προθερμασμένο Φούρνο, Στους 180 Βαθμούς, Αέρα Μέχρι Να Πάρουν Ωραίο Χρώμα.
  13. Γίνονται Αφρός Και Πεντανόστιμα!! Καλή Επιτυχία!!

Εκτέλεση Φωτό Από Elena Psillia

πηγη igastronomiegr.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button