ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ψωμάκια μπύρας των 10 λεπτών

5511

 

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για υπέροχα ψωμάκια μπύρας με πολύ λίγα υλικά, έτοιμα σε 10 λ για το φούρνο για να τα απολαύσετε ζεστά και αφράτα, με γεύση προτίμησή σας, στο πρωϊνό σας ή στο γεύμα σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτάκι μπύρα [330 ml]
  • 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα [φάριν απ]
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό για άλειμμα
  • λίγο σουσάμι [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολα το ταψί του φούρνου.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το αλάτι. Κάνετε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε τη μπύρα. Ανακατεύετε αρχικά και μετά ζυμώνετε αρκετά με τα χέρια σας ή με τους “γάντζους” του μίξερ μέχρι να έχετε ένα μαλακό ζυμάρι που να μη κολλάει στα χέρια. Σε περίπτωση που κολλάει στα χέρια σας προσθέτετε σταδιακά λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  3. Αλείφετε τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο [προαιρετικά για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα], πλάθετε μικρές μπαλίτσες με τη ζύμη και τις τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη λαδόκολα, αφήνοντας διάστημα μεταξύ τους.
  4. Χτυπάτε το αυγό με λίγο νερό και τα αλείφετε στην επιφάνειά τους με ένα πινέλο. Προαιρετικά τα πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από πόσο μεγάλα ή μικρότερα έχετε πλάσει τα ψωμάκια σας.

Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη ότι μυρωδικό θέλετε για να δώσετε στα ψωμάκια σας γεύση, όπως: δεντρολίβανο, γλυκάνισο, θυμάρι, ρίγανη, σκόρδο, τυρί, ελιές και ότι άλλο είναι της γεύσης σας.

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button