ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ψωμάκια μπύρας των 10 λεπτών

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για υπέροχα ψωμάκια μπύρας με πολύ λίγα υλικά, έτοιμα σε 10 λ για το φούρνο για να τα απολαύσετε ζεστά και αφράτα, με γεύση προτίμησή σας, στο πρωϊνό σας ή στο γεύμα σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτάκι μπύρα [330 ml]
  • 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα [φάριν απ]
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό για άλειμμα
  • λίγο σουσάμι [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολα το ταψί του φούρνου.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το αλάτι. Κάνετε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε τη μπύρα. Ανακατεύετε αρχικά και μετά ζυμώνετε αρκετά με τα χέρια σας ή με τους “γάντζους” του μίξερ μέχρι να έχετε ένα μαλακό ζυμάρι που να μη κολλάει στα χέρια. Σε περίπτωση που κολλάει στα χέρια σας προσθέτετε σταδιακά λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  3. Αλείφετε τα χέρια σας με λίγο ελαιόλαδο [προαιρετικά για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα], πλάθετε μικρές μπαλίτσες με τη ζύμη και τις τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη λαδόκολα, αφήνοντας διάστημα μεταξύ τους.
  4. Χτυπάτε το αυγό με λίγο νερό και τα αλείφετε στην επιφάνειά τους με ένα πινέλο. Προαιρετικά τα πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από πόσο μεγάλα ή μικρότερα έχετε πλάσει τα ψωμάκια σας.

Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη ότι μυρωδικό θέλετε για να δώσετε στα ψωμάκια σας γεύση, όπως: δεντρολίβανο, γλυκάνισο, θυμάρι, ρίγανη, σκόρδο, τυρί, ελιές και ότι άλλο είναι της γεύσης σας. πηγη sintayes.gr

Δροσερό γιαουρτογλυκό ψυγείου με φράουλες (Video)

Ένα δροσερό, ανάλαφρο υπέροχο επιδόρπιο γιαουρτιού με φράουλες για να απολαύσετε ένα από τα πιο νόστιμα γιαουρτογλυκά που έχετε δοκιμάσει. Μια απλή και εύκολη, για αρχάριους, συνταγή για ένα γλύκισμα που να είστε σίγουροι ότι θα το αγαπήσετε για την ευκολία της παρασκευής του και το εκπληκτικό γευστικό του αποτέλεσμα.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% κρύα από το ψυγείο
  • 3 βανιλίνες
  • 800 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 500 γρ. φράλουλες
  • 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ, χοντροσπασμένα
  • 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα εμπορίου ή σπιτική (συνταγή εδώ)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τις βανιλίνες και χτυπάτε με το μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται” και να κάνει πτυχές. Προσθέτετε στην σαντιγί το γιαούρτι, χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μετά ρίχνετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
  2. Πλένετε τις φράουλες με το πράσινο κοτσανάκι τους, για να μην γεμίσουν μέσα νερό, μετά βγάζετε και πετάτε τα κοστανάκια τους και κόβετε τις φράουλες στη μέση. Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ., βάζετε αντικολλητικό χαρτί περιμετρικά στα τοιχώματά της και τοποθετείτε τις φράουλες όρθιες περιμετρικά όπως θα δείτε στο βίντεο.
  3. Όσες φράουλες σας περισσέψουν, τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. Χοντροσπάτε τα μπισκότα μέσα στο μείγμα σαντιγί-ζαχαρούχου και ανακατεύετε με μαρίζ να καλυφθούν τα μπισκότα με το μείγμα. Μετά προσθέτετε και τα κομμάτια φράουλας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  4. Αδειάζετε το μείγμα μέσα στην φόρμα, φροντίζοντας να μην πέσουν οι όρθιες φράουλες, το απλώνετε ομοιόμορφα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες. Μετά το ξεφορμάρετε, στρώνετε προσεκτικά, με την ανάποδη ενός κουταλιού, σε όλη την επιφάνειά του την μαρμελάδα, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Δείτε πιο κάτω στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button