ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πτι-φουρ εύκολη συνταγή και θα τη λατρέψετε!

Πτι-φουρ εύκολη συνταγή και θα τη λατρέψετε!

Πτι Φουρ

Υλικά για 30 πτιφούρ ή 50 μπισκότα μελιού

300 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
500 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας μέλι
1 βαζάκι μαρμελάδα κεράσι-βύσσινο
1 βαζάκι μαρμελάδα λεμόνι – μοσχολέμονο
αντικολλητικό χαρτί
300 γρ. λιωμένη κουβερτούρα με 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
λικέρ Κρήτης με βότανα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για λίγα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, το μέλι και το αλεύρι. Ανακατέψτε και με ένα κορνέ σχηματίστε μικρές ροζέτες για τα μπισκότα μελιού σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Για τα πτιφούρ: σχηματίστε μικρά στενόμακρα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σους 180ο C για 15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν απλώστε μαρμελάδα στο κάτω μέρος από τα μισά μπισκότα και ενώστε τα με τα υπόλοιπα μισά. Βουτήξτε την μία άκρη τους στην λιωμένη κουβερτούρα και αφήστε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί για λίγη ώρα για να στεγνώσει η σοκολάτα

Πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close