ΔΙΑΦΟΡΑ

Πύργος: Έφυγε ένας μαχητής της ζωής χαρίζοντας ζωή σε πέντε συνανθρώπους του

Πύργος: Έφυγε ένας μαχητής της ζωής χαρίζοντας ζωή σε πέντε συνανθρώπους του

Φωτεινό παράδειγμα ελπίδας σε αυτή την δύσκολη περίοδο αποτελεί μία είδηση προσφοράς ζωής από τον Πύργο Ηλείας.

Ο ξαφνικός χαμός του Γιώργου Χριστόπουλου σε ηλικία 56 ετών δεν στάθηκε ικανός να αποτρέψει την οικογένειά του από το να δοθούν τα όργανά του σε πέντε συνανθρώπους του.

Ο 56χρονος ήταν δραστήριο μέλος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας.

Ήταν η “χαρά της ζωής”, όπως τόνισε η σύζυγός του Σία Χριστοπούλου, που πήρε την γενναία απόφαση να προχωρήσει στην δωρεά οργάνων.

Έτσι ο Γιώργος συνεχίζει να “ζει”, καθώς η καρδιά, οι νεφροί και οι κερατοειδείς μεταμοσχεύτηκαν σε συνανθρώπους μας που βρίσκονταν στην λίστα αναμονής περιμένοντας ένα “θαύμα”.

Όλα ξεκίνησαν όταν επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του 56χρονου ο οποίος κατέληξε από αγγειακό εγκεφαλικό ισχαιμικό επεισόδιο.

Η οικογένειά του και ιδιαίτερα η σύζυγός του εξέφρασαν την επιθυμία της μεταμόσχευσης των οργάνων του.

Εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο, στην εποχή που διανύουμε διότι προβλέπονται διαδικασίες ελέγχου για κορονοϊό σε δότες και υποψήφιους λήπτες.

Στις 10:00 το βράδυ της 3ης Απριλίου μία ιατρονοσηλευτική ομάδα προχώρησε στην λήψη των οργάνων του άτυχου άνδρα.

Τα όργανα που ήταν κατάλληλα προς μεταμόσχευση ήταν η καρδιά, την οποία παρέλαβε ομάδα από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Μάλιστα η μεταμόσχευση έγινε με απόλυτη επιτυχία και η ιατρονοσηλευτική ομάδα του ΠΓΝΠ δέχτηκε συγχαρητήρια από το Ωνάσειο για την άριστη διατήρηση του μοσχεύματος.

Οι νεφροί μεταφέρθηκαν ο ένας στο Λαϊκό νοσοκομείο της Αθήνας και ο άλλος στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Επίσης αφαιρέθηκαν οι κερατοειδείς.

“Ο Γιώργος ήταν κυριολεκτικά η χαρά της ζωής. Ήταν δραστήριος, δοτικός, φιλότιμος, φιλόξενος, κοινωνικός, χιουμορίστας, οικογενειάρχης, πολύ καλός πατέρας, καταπληκτικός σύζυγος” επεσήμανε η Σία Χριστοπούλου.

Τον 56χρονο αποχαιρέτισε με ανακοίνωσή του το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας.

πηγή: protinews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button