ΔΙΔΑΧΕΣ

Σε ηλικία 71 ετών εκοιμήθη ο Επίσκοπος Ρεντίνης Σεραφείμ

Για την αιωνιότητα ανεχώρησε, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κυρός Σεραφείμ σε ηλικία 71 ετών.

Τον τελευταίο καιρό ο Θεοφιλέστατος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Να αναφερθεί ότι όλες αυτές τις ημέρες πολλοί Ιεράρχες και Κληρικοί, μεταξύ αυτών και ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Σταγών και Μετώρων κ. Σεραφείμ, πέρασαν το κατώφλι του 401 για να δουν έστω για τελευταία φορά τον Επίσκοπο Σεραφείμ.

Ο μαριστός Επίσκοπος γεννήθηκε στις 2/12/1945 στην Καρδίτσα, όπου και διέμεινε μέχρι το πέρας των Γυμνασιακών του σπουδών.

Υπήρξε πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού.

Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός (Θεολόγος Καθηγητής) σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλεως και περιοχής του Νομού Καρδίτσης και της Γερμανίας (Νυρεμβέργη, Αυγούστα και Μόναχο).

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ και Πνευματικός της αυτής Μητροπόλεως.

Η δήλωση του πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκοιμήθη χθες ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης Σεραφείμ και βρίσκεται πλέον στην αιωνιότητα κοντά στον Κύριο.
Του απευθύνουμε το Ύστατο χαίρε, με σεβασμό στον πνευματικό μας πατέρα, ο οποίος διακόνησε την Εκκλησία και την Εκπαίδευση, πάντοτε δίπλα με αγάπη προς τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας, καθώς και τους πιστούς στην Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων και στην Γερμανία.
Άφησε πίσω του σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο, υπομένοντας με καρτερία, επί χρόνια το προσωπικό του Μαρτύριο.
Ο Θεοφιλέστατος Σεραφείμ εμπνεόμενος από τον Ευαγγελικό λόγο, ήταν κοντά μας με καλοσύνη, αγάπη και καταλλαγή.
Αιωνία του η μνήμη, θα τον θυμόμαστε πάντα».

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button