ΔΙΑΦΟΡΑ

Σφουγγάρισμα: Το μυστικό μείγμα για να μοσχοβολάει όλο το σπίτι

Σφουγγάρισμα: Με οικονομικά και ακίνδυνα υλικά

Μια από τις πιο συχνές δουλειές του σπιτιού αλλά μεταξύ μας και λίγο βαρετή. Πρέπει όμως να γίνεται για την καθαριότητα του σπιτιού. Για το σφουγγάρισμα, πολλοί ξοδεύουν λεφτά σε καθαριστικά του εμπορίου για να μοσχομυρίζει το σπίτι, κάτι που δεν πετυχαίνει πάντα.

“Μα αφού σφουγγαρίζω με επιμέλεια γιατί μυρίζει τόσο άσχημα το σπίτι;” Αυτή είναι η απορία και η πρώτη και βασική μας συμβουλή είναι να ελέγξεις τη σφουγγαρίστρα. Αν αυτή δεν είναι καθαρή μεταφέρει την βρωμιά σε όλες τις επιφάνειες παρά τις φιλότιμες προσπάθειες εμβάπτισης στον κουβά με το νερό.

Σφουγγάρισμα: Το μυστικό μείγμα για να μοσχοβολάει όλο το σπίτι

Τα υλικά και οι αναλογίες για το εκπληκτικό μείγμα στο σφουγγάρισμα. Αν όμως το πρόβλημα δεν εστιάζεται εκεί πρέπει να σου μάθουμε να φτιάχνεις τη σωστή αναλογία μείγματος. Φυτικά υλικά, ακίνδυνα, οικονομικά και εύκολα στην εξεύρεση.

Για καθαρά πατώματα και διάχυτη φρεσκάδα στην ατμόσφαιρα η λύση είναι μία και είναι πιο απλή από όσο φανταζόσουν. Βάλε μέσα σε έναν κουβά 1/4 του φλιτζανιού άσπρο ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων, λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 9 λίτρα ζεστό νερό.

Τα “μαγικό μείγμα” θα απολυμάνει τα πατώματα από τα μικρόβια και ταυτόχρονα θα αφήσει μία πολύ ωραία μυρωδιά στο χώρο. Και έτσι το σφουγγάρισμα θα γίνεται λιγότερο βαρετό από ότι είναι.

πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button