ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σιγά σιγά αρχίζουμε ,τις ετοιμασίες για το Πάσχα – τσουρέκια με ζαχαρούχο

Η Εκτέλεση είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
2 κιλά αλεύρι για τσουρέκια
1 ζαχαρουχο
5 αυγα!
2 κουτιά του ζαχαρουχου ζάχαρη
100 γρμ! νωπή μαγιά
250 γρμ! φρέσκο βούτυρο
3 βανίλιες
Από 1 κουταλάκι του γλυκού κακουλε και μαχλέπι, και 1/2 μαστίχα σε σκόνη
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση:
Σε μπολάκι θρυμματίζουμε τη μαγιά, και προσθέτουμε 1 κουταλια σούπας ζάχαρη, και μισό ποτήρι χλιαρό νερό
Προσθέτουμε λίγο αλευρακι, να έχουμε ενα χυλό, και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά. Σε κατσαρολάκι βαζουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 3 αυγα ανακατεύοντας, τα δυο τα αφήνουμε για άλειμμα
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα και τ’ αρωματικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε σε λεκάνη, και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα..Σκεπαζουμε με μεμβράνη, και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για 3 ώρες τουλάχιστον

Βγάζουμε τη ζύμη, και φτιάχνουμε τσουρέκια στο σχήμα που θελουμε
Αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 30 λεπτά, και στη συνέχεια αλειφουμε με κροκο αυγου, που εχουμε προσθεσει, λιγη ζαχαρη και λιγο νερακι. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλε και περιμένουμε αλλά 10 λεπτά
Ψήνουμε για 30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο…. μέχρι να ροδίσουν τα τσουρέκια μας, στους 180 βαθμούς

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button