ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστική μαρτυρία: Οι ώρες αγωνίας μιας πρόσφυγα με το νεογέννητο μωρό της

Περίπου 2.500 Σύροι πρόσφυγες έφτασαν το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά, ταξιδεύοντας από τη Μυτιλήνη με το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Ανάμεσα τους βρίσκονταν κι αρκετά νεογέννητα, που είδαν για πρώτη φορά το φως στο δρόμο για την προσφυγιά και κάπου πολλά χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα τους.
Μία νεαρή μητέρα, που έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί πριν από λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο λιμάνι του Πειραιά, περιέγραψε τις τραγικές συνθήκες που έζησε, αλλά και τις ώρες αγωνίας που πέρασε μέχρι να έρθουν μαζί με τον σύζυγό της στη χώρα μας.

“Δεν ήταν καθόλου εύκολο να ταξιδεύω έγκυος και στη συνέχεια με το μωρό. Είναι μόλις 25 ημερών. Φοβήθηκα πολλές φορές για το τι μπορεί να συμβεί”, δήλωσε. “Για να έρθουμε στον Πειραιά περιμέναμε μόνο πέντε ημέρες στη Μυτιλήνη. Τις τέσσερις ζούσαμε στο δρόμο και τα εισιτήρια κάθε ημέρα εξαντλούνταν μέχρι που βρήκαμε”, πρόσθεσε.”Δεν θα μείνουμε στην Ελλάδα. Θέλουμε να φύγουμε για Γερμανία ή Σουηδία.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά”, είπε ακόμη, έχοντας ζωγραφισμένο ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της, γιατί, όπως σημείωσε στην Ελλάδα αισθάνεται για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ασφαλής.

πηγη protothema

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button