ΔΙΑΦΟΡΑ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ: “Ξέρω ιερέα που απήχθη, πληρώθηκαν τα λύτρα, αλλά….

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους από τους τρομοκράτες του IG απήχθησαν, βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν δεκάδες Άραβες χριστιανοί, ενώ για την απελευθέρωση πολλών οι τρομοκράτες απαίτησαν λύτρα.

Όλα αυτά γίνονται με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τις ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες και βεβαίως παράλληλα να ενσταλάξουν φόβο στις καρδιές των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο.”Ξέρω ότι ένας ιερέας  είχε απαχθεί πριν από δύο μήνες … Οι τρομοκράτες ζήτησαν για να τον απελευθερώσουν το ποσό των 120.000 δολαρίων, και η οικογένεια του ιερέα βρήκε τα χρήματα … Αλλά μερικές ώρες αργότερα, τον σκότωσαν, και το σώμα του το έστειλαν κομμένο σε κομμάτια σε ένα κουτί στην οικογένειά του “- είπε ο John Newton, ένας εκπρόσωπος από την καθολική οργάνωση” Ενίσχυση στην Εκκλησία” Η διαδικασία της απελευθέρωσης των απαχθέντων ιερέων από ισλαμιστές είναι πολύ περίπλοκη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι περισσότερες εκ των χριστιανικών οργανώσεων κάνουν λίγα ή δεν γνωρίζουν τίποτα για την τύχη των ελλειπόντων χριστιανών και τους απαγωγείς τους.Ποιός μπορεί να ξεχάσεις πως τον Απρίλιο του 2013, ο Αρχιεπίσκοπος των Συροϊακωβιτών Johanna Ιμπραήμ και ο Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Αντιοχείας Παύλος Yazigi (αδελφός του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννης ) απήχθησαν στο δρόμο ανάμεσα στην πόλη του Χαλεπίου και στα τουρκικά σύνορα.

 “Κανείς δεν ξέρει ποιος απήγαγε τους επίσκοπους, και ποια είναι η μοίρα τους. Αλλά οι δύο ιερείς, τους οποίους προσπαθούσαν να απελευθερώσουν, στη συνέχεια εκτελέστηκαν, “- είπε ο John Newton..

Τον περασμένο μήνα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ συνελήφθη από μαχητές Φραγκισκανός ιερέας, μαζί με έναν ακόμη καθολικός ιερέας και ένα από τον συνάδελφό του. Ευτυχώς, ο πρώτος απελευθερώθηκε μετά από λίγες ημέρες, αλλά η τύχη των άλλων δύο είναι ακόμα άγνωστη.

Το 2006, οι ισλαμιστές απήγαγαν ένας καθολικό ιερέα, ονόματι πατήρ Ντάγκλας Bazi. Του έσπασαν το πόδι, του έβγαλαν τα δόντια του και τον άφησαν 4 ημέρες χωρίς νερό. Τέλος, τα λύτρα καταβλήθηκαν, και ο ιερέας απελευθερώθηκε.

Το λεγόμενο «Ισλαμικό κράτος» έχει δηλώσει ανοιχτά ότι το σχέδιό του είναι να “καταστρέψει την χριστιανική παρουσία στον αραβικό κόσμο.”

πηγη ekklisiaonline

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button