ΔΙΑΦΟΡΑ

Σήμερα συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής ο Ηγούμενος της Αγιορειτικής Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος, Αρχιμ. Ιερεμίας

Σήμερα συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής ο Ηγούμενος της Αγιορειτικής Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος, Αρχιμ. Ιερεμίας

 

Στις 5 Ιουνίου του 1979 εκλέγεται Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος ο Αρχιμανδρίτης Ιερεμίας (γεννήθηκε την 9/22 Οκτωβρίου 1915 στο Ροστόβ της Ρωσίας)

Η σημερινή άνθιση του Ρωσικού μοναστηριού είναι χωρίς υπερβολή το αποτέλεσμα μακρών και συνεχών μόχθων, φροντίδας και προσευχών του Γέροντα Ιερεμία. Παρέλαβε ένα μοναστήρι σε πλήρη παρακμή, στα όρια της αποσύνθεσης και το μετέτρεψε σε καύχημα των Ορθοδόξων Ρώσων.

Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίζει μακροημέρευση και να είναι το κεντρικό πρόσωπο στις πανηγυρικές εκδηλώσεις που προγραμματίζουν οι Ρώσοι το 2016 για τα χίλια χρόνια συνεχούς παρουσίας τους στον Άθω

Γέροντα έτη πολλά και ευλογημένα!

πηγη agioritikesmnimes.blogspot.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button