ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συνταγή για πεντανόστιμο Σαραϊλι (ή Σαραγλί)

Το Σαραγλί είναι σιροπιαστό γλυκό και στην ουσία είναι μια διαφορετική έκδοση μπακλαβά. (Τυλιχτός Μπακλαβάς)

Ας γλυκαθούμε λίγο σήμερα, φτιάχνοντας ένα…  σαραγλί.

1Z0-465 exams

Υλικά

Ζύμη

1 κιλό αλεύρι

2 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο

Χυμό λεμονιού

Νερό (ανάλογα όσο χρειαστεί για γίνει σφιχτό το μείγμα)

(Για πιο πλούσιο Σαραϊλι μπορούμε να βάλουμε και αλεσμένη γεμίσει από Φιστίκια Αιγίνηςκαι Καρύδια)

img_1669

 

 

Σιρόπι

1 ποτήρι νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

Χυμό λεμονιού

ΣΑΡΑΓΛΙ 7

Εκτέλεση

Σε λεκάνη αναμειγνύονται όλα τα υλικά κάνοντας ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αμέσως το ανοίγουμε σε φύλλο και το κόβουμε σε λουρίδες. Παίρνουμε την άκρη μια λουρίδας και αρχίζουμε το τύλιγμα μόλις την τυλίξουμε την τοποθετούμε στο κέντρο ενός ταψιού που έχουμε αλείψει προηγουμένως με ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε τοποθετώντας γύρω από την πρώτη τις υπόλοιπες λουρίδες.

Σε προθερμασμένο φούρνο βάζουμε το ταψί και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει. Μετά τα ψήσιμο το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει εκείνη την στιγμή.

saragli2

Ιστορικά του γλυκού

Ένα γλυκό πολύ συνηθισμένο και αγαπητό που συνηθίζανε να το κάνουν όποτε ήθελαν ένα σιροπιαστό γλυκό ταχύτατα και άμεσα διότι δεν απαιτούσε πολλά υλικά.

Επιμέλεια για την παραπάνω Συνταγή : Τσεπαπαδάκης Α. Ανδρέας (Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ.-Πληροφορικής – Εκπαιδευτικός)

Toν οποίο 1Z0-466 exams και ευχαριστούμε θερμά!!!

πηγη http://constantinoupoli.com/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close