ΔΙΑΦΟΡΑ

ΣΟΚ Μωράκι που οι γονείς του βρέθηκαν δολοφονημένοι σε δάσος εντοπίστηκε 40 χρόνια μετά

Η αλλόκοτη ιστορία της 42χρονης σήμερα Χόλι Μαρί Κλάους αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα – Ποια ήταν τα λευκοντυμένα μέλη θρησκευτικής ομάδας που εγκατάλειψαν το μωρό σε εκκλησία;

Η αγνοούμενη κόρη δύο νεονύμφων που δολοφονήθηκαν πάνω από 40 χρόνια πριν, και οι σοροί τους πετάχθηκαν σε δάσος του Τέξας, βρέθηκε πρόσφατα ζωντανή από τις Αρχές. Η ιστορία της Χόλι Μαρί Κλάους έχει προσελκύει το ενδιαφέρον των αμερικανικών και διεθνών ΜΜΕ, που προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στα πολλά ερωτηματικά που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής της περίεργης υπόθεσης. Η Χόλι Μαρί Κλάους, σήμερα 42 ετών, εγκαταλείφθηκε σε μια εκκλησία στην Αριζόνα στις αρχές της δεκαετίας του ’80, από δύο «ξυπόλητες γυναίκες που φορούσαν λευκούς μανδύες».

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι δύο γυναίκες συστήθηκαν ως μέλη μιας «νομαδικής θρησκευτικής ομάδας» που κήρυττε τον διαχωρισμό των φύλων, τη χορτοφαγία και ήταν ενάντια στην οποιαδήποτε χρήση του δέρματος των ζώων. Οι παράξενες αυτές γυναίκες ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι είχαν αφήσει ένα ακόμη μωρό σε ένα self service πλυντήριο, πριν παραδώσουν τη μικρή Χόλι Μαρί και εξαφανιστούν.

Οι φυσικοί γονείς του κοριτσιού, Χάρολντ Ντιν Κλάους και Τίνα Γκέιλ Κλάους είχαν εξαφανιστεί από τα τέλη του 1980, όταν αναχώρησαν από τη Φλόριντα για να μετακομίσουν στο Τέξας. Το νεόνυμφο ζευγάρι βρέθηκε νεκρό σε δασώδη περιοχή του Χιούστον στις 12 Ιανουαρίου του 1981. Η εξαφάνισή τους ωστόσο παρέμενε μυστήριο για πολλές δεκαετίες, αφού οι σοροί τους αναγνωρίστηκαν μόλις το 2021, όταν μια εξέταση DNA συνέδεσε το ζευγάρι με τους επιζήσαντες συγγενείς τους στο Κεντάκι.

Όπως ανακοίνωσε εχθές, Πέμπτη, το γραφείο του Εισαγγελέα στο Τέξας, οι άνθρωποι που ανέθρεψαν την μικρούλα Χόλι Μαρί δεν θεωρούνται ύποπτοι για τον φόνο των φυσικών της γονέων. Η 42χρονη γυναίκα, που έχει σήμερα πέντε δικά της παιδιά, ζει πλέον στην Οκλαχόμα. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η Χόλι Μαρί συνομίλησε για πρώτη φορά με μέλη της φυσικής της οικογένειας μέσω ίντερνετ, και σύντομα πρόκειται να τους συναντήσει και από κοντά.

Το παράξενο τηλεφώνημα από την «αδελφή Σούζαν» και η εξαφάνιση. Περίπου στα τέλη του Δεκεμβρίου του 1980, μια μυστηριώδης γυναίκα που αυτοαποκαλούνταν «Αδελφή Σούζαν» επικοινώνησε με τις οικογένειες του 21χρονου Χάρολντ και της 17χρονης Τίνα Κλάους. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ήταν μέλος μιας θρησκευτικής ομάδας και ότι το ζευγάρι είχε ενταχθεί στην αίρεση, και δεν ήθελε πια να έχει καμία επαφή μαζί τους. Τους είπε επίσης ότι οι νεόνυμφοι είχαν αποφασίσει να χαρίσουν όλα τα επίγεια αγαθά τους.

Η «Αδελφή Σούζαν» είπε στους συγγενείς των δύο νέων ότι τηλεφωνούσε από το Λος Άντζελες και ζητούσε χρήματα για να επιστρέψει το αμάξι του ζευγαριού στη Φλόριντα. Οι συγγενείς συμφώνησαν να τη συναντήσουν στο Daytona Race Track στις αρχές Γενάρη και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Στο προκαθορισμένο ραντεβού εμφανίστηκαν δύο-τρεις γυναίκες, ίσως και ένας άνδρας. Όλοι τους ήταν ντυμένοι με μανδύες και φαίνεται πως ανήκαν στην ίδια θρησκευτική ομάδα που εγκατέλειψε το μωράκι στην εκκλησία. Οι παράξενοι αυτοί άνθρωποι δεν επέστρεψαν τελικά το αμάξι  και υπάρχουν μαρτυρίες ότι τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία της Φλόριντα, αν και δεν υπάρχει καταχωρισμένη σύλληψη στα επίσημα αρχεία.

Η τελευταία επικοινωνία που είχε το ζευγάρι με τους δικούς τους ήταν τον Οκτώβριο του 1980, όταν ζούσαν ακόμη στο Λούισβιλ του Τέξας. Πιστεύεται ότι δολοφονήθηκαν κάποια στιγμή στα τέλη Δεκεμβρίου του 1980 ή στις αρχές Ιανουαρίου του 1981. Λίγες μέρες αργότερα βρέθηκαν οι σοροί τους: Ο Χάρολντ ήταν ξυλοκοπημένος, δεμένος και φιμωμένος, ενώ η Τίνα είχε στραγγαλιστεί. Καμία σύλληψη δεν έγινε ποτέ σε σχέση με τον θάνατό τους, και για 4 δεκαετίες οι σοροί δεν είχαν αναγνωριστεί. Όταν αυτό συνέβη πέρυσι, ξεκίνησε η έρευνα για τον εντοπισμό της κορούλας τους.

Η αστυνομία εμφανίστηκε στον τόπο εργασίας της Χόλι στην Οκλαχόμα την περασμένη Τρίτη, την ημέρα που ο φυσικός πατέρας της Χάρολντ, θα έκλεινε τα 63α γενέθλιά του. Ο αστυνομικός που την ενημέρωσε για τον παρελθόν της δήλωσε συγκινημένος, τονίζοντας ότι αισθάνεται υπέροχα που βοήθησε μια οικογένεια να ξανασμίξει…
Πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button