ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σοκολατένιο γλυκάκι ψυγείου καλοκαιρινο πολύ γρήγορο με γεύση που ξετρελαίνει

Ενα πραγματικά υπέροχο και πολύ γρήγορο  ανάλαφρο γλυκάκι

Δεν φαντάζεστε την πολύ ωραία εμφάνιση και γεύση του. Φτιάξτε το
Υλικα >
2 πακέτα πτί μπέρ
1κουτί ζαχαρούχο γάλα Νουνού [αν το θέλετε πολύ γλυκό προσθέστε ζαχαρούχο κι αλλο και δοκιμάστε που θα το σταματήσετε σε γλύκα ]
1 κιλό γιαούρτι πρόβειο η ελαφρύ οτι προτιμάτε εγώ έβαλα πρόβειο
4 κουταλιές τις σούπας άχνη ζάχαρη
2 φακελάκια έτοιμο γλάσο Γιώτης [μπορείτε να φτιάξετε και δικό σας γλάσο ]

Οδηγίες
Στρώνουμε σε ταψάκι μεγέθους τούρτας 2 σειρές μπισκότα χωρίς να τα βρέξουμε σκέτα .Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την άχνη και το ζαχαρούχο [αν δεν το θέλετε γλυκό αλλά ίσα να γλυκίζει μόνο αφαιρέστε την άχνη ζάχαρη  Ρίχνουμε την κρέμα την μισή πάνω από τα μπισκότα Ξαναβάζουμε από πάνω 2 στρώσεις μπισκότα και τελειώνουμε με την κρέμα, Το βάζουμε ψυγείο να παγώσει 1 ώρα ‘ Λιώνουμε το γλάσο σύμφωνα με τις οδηγίες και το ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού ,τις κρέμας. Ξαναβάζουμε ψυγείο για λίγο να παγώσει η κρέμα και έτοιμο!

Σημείωση
Επειδή εδώ που το έχω φτιάξει όταν πάγωσε η σοκολάτα σκλήρυνε και μου αρέσει πιο πολύ μαλακιά έκανα το παρακάτω ..σε κατσαρολάκι ζέστανα 1 κουπα κρέμα γάλακτος όχι γεμάτη και μόλις ζεστάθηκε έριξα μέσα κομμάτια από 2 κουβερτούρες ανακάτεψα λιώσανε κρύωσε λίγο και το έριξα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού  και μετά ψυγείο —αυτό για όσους αρέσει πιο μαλακό το γλάσο.

2) Η Καλύτερη Ζύμη Για Αρτοσκευάσματα Που Διατηρείται Στο Ψυγείο Για 7 Ημέρες.

Δοκιμάστε Αυτή Την Ζύμη Και Θα Την Χρησιμοποιείτε Συνέχεια!!
Κάντε Αρωματικά Κουλουράκια, Πίτες, Ρολά, Κέικ, Ζαχαρωτά, Ντόνατς Και Άλλα Νόστιμες Λιχουδιές! Ξεκινάμε:

Υλικά

  • 350 Ml Γάλα
  • – 2 Αυγά.
  • – 2 Κουταλιές Της Σούπας Ζάχαρη ·
  • – Μια Πρέζα Αλάτι
  • – 50 G Φρέσκια Μαγιά
  • – 100 Γραμμάρια Βούτυρο ·
  • – 700-750 G Αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Διαλύστε Τη Φρέσκια Ζύμη Στο Χλιαρό Γάλα.
    Προσθέστε Λιωμένο Βούτυρο, Ζάχαρη, Αλάτι Και Αυγά. Ανακατέψτε Τα Καλά.
  2. Σταδιακά Προσθέστε Αλεύρι Και Ζυμώστε Μια Μαλακή Ζύμη.
    Δες Και Αυτό! Eχουμε Την Τέλεια Συνταγή Για Χοιρινό -Eχει Πορτοκάλι, Λιώνει Στο Στόμα Και Είναι Της Ντίνας Νικολάου
    Βάλτε Τη Ζύμη Σε Ένα Ζεστό Μέρος (Ώστε Να Φουσκώσει Γρήγορα).
    Μόλις Η Ζύμη Φουσκώσει, Μπορείτε Να Ξεκινήσετε Φτιάξετε Οτιδήποτε Θέλετε.
    Πριν Από Το Ψήσιμο Θα Αφήσετε Πάλι Τη Ζύμη Να Φουσκώσει.
  3. Αυτή Η Ζύμη Μπορεί Να Φυλαχθεί Στο Ψυγείο Για 7 Ημέρες. Αν Πρόκειται Να Ψήσετε Γλυκά Αρτοσκευάσματα , Τότε Μπορείτε Να Αυξήσετε Την Ποσότητα Της Ζάχαρης.

Πηγη Xrysessyntages.Gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button