ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σοκολατένιος Κορμός με Νουτέλα & μπισκότα έτοιμο σε 15′ χωρίς ψήσιμο!

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο Σοκολατένιο Κορμό ψυγείου με Νουτέλα και μπισκότα Μιράντα, έτοιμο σε 15′ χωρίς ψήσιμο. Απολαύστε το…

Υλικά συνταγής

2 πακέτα [500 γρ.] μπισκότα Μιράντα2 φλ. τσαγιού γάλα250 γρ. κουβερτούρα1 κ.σ. βούτυρο3 κ.σ. κακάο2 κ.σ. λικέρ kahlua100 γρ. Nutella1 φάκελο garniΝουτέλα για επάλειψη ή ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κουβερτούρα, το 1 φλιτζάνι γάλα, το κακάο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τα μπισκότα και ρίχνουμε και το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να ενωθούν όλα τα υλικά.Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας στον πάγκο εργασίας μας ή σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε το μείγμα και σχηματίζουμε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 25×35 εκ. περίπου. Στρώνουμε τη nutella σε όλη την επιφάνεια.Χτυπάμε το garni με το υπόλοιπο γάλα και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη nutella.
Με τη βοήθεια της λαδόκολας τυλίγουμε το γλυκό σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον να σφίξει. Σερβίρουμε κόβοντας τον κορμό σε φέτες. Προαιρετικά αλείψτε το και εξωτερικά με Νουτέλα ή πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button