ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σπιτικό ψωμί με μπίρα σε 5 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σουπ. μέλι θυμαρίσιο
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το μέλι, να αραιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και την μπίρα. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά. Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ. Δίνουμε στη ζύμη σχήμα φραντζόλας και τη βάζουμε στη φόρμα. Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, για περίπου 40΄, να ροδίσει και να φουσκώσει. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γέρνουμε τη φόρμα, να πάρει αέρα και να μη νοτίσει.

 

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά

Πηγή: www.argiro.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button