ΥΓΕΙΑ

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ – H εφεύρεση 21χρονου που σταματά την αιμορραγία σε 15 δευτερόλεπτα [video]

1763

Ο Joe Landolina μπορεί να είναι μόλις 21 ετών, αλλά έχει καταφέρει να κάνει μια σπουδαία ανακάλυψη στον χώρο της ιατρικής. Ο νεαρός επιστήμονας, που πάντα αγαπούσε τη Χημεία, δημιούργησε το πρώτο τζελ που σταματά την αιμορραγία μέσα σε μόνο 15″ χωρίς να προηγηθεί κάποια άλλη προετοιμασία.

Μάλιστα, η ιδέα της εφεύρεσης αυτής υπήρχε στο μυαλό του από τα 17 του. Χρειάστηκαν χρόνια προετοιμασίας και προσπάθειας για την επίτευξη του στόχου του, όμως το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Με την υποστήριξη του περιβάλλοντός του και την καθοδήγηση του πανεπιστημίου του, ο Joe έχει σήμερα τη δική του εταιρεία, με το όνομα «Suneris».

Πώς λειτουργεί όμως το θαυματουργό τζελ; Έχοντας ως βάση φυτικό αιμοφιλικό πολυμερές από πολυσακχαρίτες σχηματίζει ένα πλέγμα που σφραγίζει την πληγή, χωρίς να χρειάζεται να ασκηθεί πίεση. Σε ένα έκτακτο περιστατικό είναι δυνατό να τοποθετηθεί το τζελ με μία συσκευή που θυμίζει σύριγγα και, χωρίς άλλη προετοιμασία, η αιμορραγία σταματά. Και μιας και ο νεαρός είναι ανήσυχο πνεύμα, αποφάσισε αντί να περιμένει δυο χρόνια μέχρι να πάρει την έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), να στραφεί στον χώρο της κτηνιατρικής προκειμένου το γιατρικό του να κυκλοφορήσει γρηγορότερα.

Έτσι, από τις αρχές του 2015 το συγκεκριμένο θαυματουργό τζελ θα είναι διαθέσιμο αρχικά στις ΗΠΑ και στη Βρετανία και στη συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο.

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button