ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Στα γιορτινά του ο Ταξιάρχης Μανταμάδου για την κυριακάτικη γιορτή-Συνεχίζεται η κοσμοπλημμύρα (ΦΩΤΟΣ)

Κορυφώνεται όσο πλησιαζουμε προς τον λαμπρό κυριακάτικο εορτασμό η προσέλευση των πιστών στον Ταξιάρχη Μανταμάδου που φόρεσε τα γιορτινά του…

Στο Μανταμάδο βρίσκεται ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα της Λέσβου, η Ιερά Μονή του Ταξιάρχη.

O Ναός του Tαξιάρχη γιορτάζει δυο φορές τον χρόνο. Mια στην κανονική του γιορτή των Αρχαγγέλων στις 8 Νοεμβρίου και τη δεύτερη, την Kυριακή των Mυροφόρων, που είναι τα εγκαίνιά του. H ημέρα της πανήγυρης των εγκαινίων επικράτησε εκείνης της εορτής του Αρχαγγέλου. Mια εβδομάδα πριν από την Κυριακή των Μυροφόρων ο Nαός ανοίγει διάπλατα τις πύλες του και δέχεται χιλιάδες των προσκυνητών από κάθε γωνιά της γης.

Η γιορτή των Μυροφόρων για τη χρονιά του 2016 (κινητή εορτή) είναι την προσεχή Κυριακή 15 Μαίου.

Ο πατήρ Χρήστος Εφημέριος Μανταμάδου στο μήνυμά του αναφέρει: ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΕΣΤΗ! Όλο και πλησιάζουμε στη Μεγάλη γιορτή του Αρχαγγέλου. Άλλοι με τα πόδια ώρες θα περπατούν με τα τάματά τους και άλλοι γονατιστοί θα φθάνουν μπροστά στη θαυματουργή εικόνα. Έυχομαι να φθάσει σε όλους τους πονεμένους, ασθενείς και δοκιμαζόμενους αδελφούς μας και να δώσει την υγεία και την παρηγοριά”

Δείτε τις νέες φωτογραφίες από το στολισμό και από το προσκύνημα που  αυξάνεται διαρκώς:

 

 

πηγη ekklisiaonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button