ΔΙΑΦΟΡΑ

Στη Μονή της Σιδηρόπορτας η εικόνα της Παναγίας των Αιμυαλών

Για πρώτη φορά μετά από 400 χρόνια θα επιστρέψει σήμερα για προσκύνημα στον Ταΰγετο η εικόνα της Παναγίας των Αιμυαλών, στη Μονή Σιδηρόπορτας στο Καρβέλι.

Η εικόνα θα έρθει στη Μεσσηνία από την Μονή Αιμυαλών Δημητσάνας σήμερα Σάββατο στις 6.30 μ.μ. (στους Αιμυαλούς του Καρβελίου) και θα φύγει αύριο Κυριακή στις 6.30 μ.μ. Θα μείνει στη Μονή Σιδηρόπορτας στο Καρβέλι και θα περάσει και από το συνοικισμό στους Αιμυαλούς για λιτανεία. Μαζί με την εικόνα θα έρθει για προσκύνημα και το χέρι της Αγίας Παρασκευής που φυλάσσεται στο ίδιο μοναστήρι.

Πρόκειται για μία πολύ παλιά εικόνα, που δείχνει το Γενέσιον της Θεοτόκου και γιορτάζει στις 8 Σεπτέμβρη. Είναι του 16ου αιώνα, ιδιαίτερα σπάνια και θεωρείται ίσως και η μοναδική όσον αφορά το θέμα της απεικόνισης.

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων είναι του Ναού του Εισοδίων της Θεοτόκου Καρβελίου, του ιερέα Βασ. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/ekklisia/item/74306-moni-sidiroportas-eikona-panagias-aimyalon

πηγη eleftheriaonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button