ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Στη Ρόδο στο Φαληράκι τα λείψανα του Αγίου Νεκταρίου

3

 

Με τιμές και εκκλησιαστικές εκδηλώσεις θα υποδεχτεί το Φαληράκι την  Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, μέρος των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα λείψανα είχε δωρίσει ο πρώην Μητροπολίτης Αυστρίας, Υπέρτιμος και Εξαρχος Μεσευρώπης και Ουγγαρίας Μιχαήλ, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή αλλά διατηρούσε άριστες σχέσεις με την Ρόδο.
Το μέρος των ιερών λειψάνων φυλασσόταν μέχρι πρότινος στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος συμφώνησε να δωρίσει τα λείψανα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι, όπου και θα παραμείνουν μόνιμα.
Το πρόγραμμα για την υποδοχή των λειψάνων περιλαμβάνει την υποδοχή με την δέουσα απόδοση τιμών στην Πλατεία του Φαληρακίου, τον ιερό κλήρο, τις τοπικές αρχές και τον ευσεβή λαό και θα ακολουθήσει πομπή προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Αρχιερατική Αγρυπνία και μετά θα ακολουθήσει αγρυπνία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου και του Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου Κουφαλλάκη, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και έλκει την καταγωγή του από την Ρόδο.

πηγη aegean365.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button