ΔΙΑΦΟΡΑ

Συγκλονίζουν τα όσα έγιναν στο νοσοκομείο πριν το χαμό του 10χρονου Σταύρου – Αγνόησαν τον ακτινολόγο!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ 10ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟ!

– Την τελευταία του πνοή άφησε χθες στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Λευκωσίας ο 10 χρονος Σταύρος Γεωργαλλής από τα Κλαυδιά –

Η Αστυνομία συνέλαβε δύο γιατρούς του Τμήματος Α΄ Βοηθειών ηλικίας 37 και 65 ετών – Κατά την σύλληψή τους ο 63χρονος ανέφερε ότι δεν έχει να πει τίποτα ενώ ο 37χρονος είπε ότι είναι απαράδεκτο –

Ο 10χρονος Σταύρος είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Λάρνακας για εξέταση μετά από ατύχημα που είχε στο σχολείο κατά την διάρκεια του μαθήματος γυμναστικής – Οι δύο γιατροί είδαν την ακτινογραφία αλλά αγνόησαν τον ακτινολόγο –

Ο ακτινολόγος που εξέτασε στη συνέχεια την ακτινογραφία που αρχικά έγινε στο παιδί, διαπίστωσε εμφανές κάταγμα κροταφικού οστού – Παρών στη νενομισμένη νεκροτομή, θα είναι ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης εκπροσωπώντας την οικογένεια του 10χρονου

Πενθήμερη προσωποκράτηση διέταξε ο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για τον Γενικό Ιατρό στο ΤΑΕΠ του Γεν. Νοσοκομείου Λάρνακας και τον 65χρονου, Διευθυντή του ΤΑΕΠ του Γεν. Νοσοκομείου Λάρνακας,

Γενικό παθολόγο με ειδικότητα στην παροχή Α’ βοηθειών.

Οι δύο παρουσιάστηκαν το πρωί στο Δικαστήριο ως ύποπτοι για υπόθεση πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και για Απερίσκεπτες και Αμελείς πράξεις.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, χθες 11/05/2018 στις 11:10πμ, ο δεκάχρονος Σταύρος Γιωργαλλή, τέως από το χωρίο Κλαυδιά, είχε μεταφερθεί από την μητέρα του στο ΤΑΕΠ του Γεν. Νοσοκομείου Λάρνακας για εξέταση μετά

από ατύχημα που είχε στο σχολείο κατά την διάρκεια του μαθήματος γυμναστικής. Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, το νεαρό αγόρι εξέτασε αρχικά ο Διευθυντής του ΤΑΕΠ και στη συνέχεια εξετάστηκε από τον 2ο ύποπτο, αλλά έγινε και εξέταση στο παιδί και ταυτόχρονα από τους δύο υπόπτους.

Διαπιστώθηκε ότι το παιδί έφερε τραύμα στην αριστερή κροταφοβρεγματική περιοχή και ότι υπήρχε μικρό κεφαλαιμάτωμα.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, οι δύο ύποπτοι δε διαπίστωσαν εξωτερική αιμορραγία ή θλαστικό τραύμα. Το παιδί δεν είχε ρινόρροια η ωτόρροια, δηλαδή εκροή διαυγούς υγρού ή αίματος από το αυτί ή την μύτη.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, οι δύο ύποπτοι, «διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν ισοκορικό με αντιδρώσες κόρες ματιού και προχώρησαν σε ωτοσκόπηση και στα δύο αυτιά όπου δεν διαπιστώθηκε αιμοτύμπανο».

Το παιδί υποβλήθηκε σε ακτινογραφική εξέταση κρανίου, έπειτα από κοινή απόφαση των δύο υπόπτων. Η ακτινογραφία εξετάστηκε από τους δύο ύποπτους Ιατρούς και σύμφωνα με τους ίδιους, ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης, διαπίστωσαν ότι το παιδί

δεν είχε κάταγμα και συνέχιζε να βρίσκεται σε άριστη κλινική κατάσταση και δόθηκαν γραπτές οδηγίες στην μητέρα για παρακολούθηση της υγείας του. Το παιδί έλαβε εξιτήριο.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε επίσης ότι η ακτινογραφία από τους ίδιους τους γιατρούς και δεν εξετάστηκε από ακτινολόγο, οι δύο ύποπτοι εξέτασαν από μόνοι τους την ακτινογραφία παρόλο που κατά τον δεδομένο χρόνο,

βρισκόταν σε καθήκον στο ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας ακτινολόγος, και δεν ζήτησαν επιθεώρηση, ή εξέταση και ετοιμασία έκθεσης της ακτινογραφίας από αυτόν.

Το παιδί στη 1:10 χθες το μεσημέρι, μεταφέρθηκε ξανά από την μητέρα του στο ΤΑΕΠ του Γεν. Νοσοκομείου Λάρνακας. Ανέφερε στους γιατρούς ότι το παιδί είχε πόνο στο κεφάλι και μειωμένο επίπεδο συνείδησης.

Το παιδί εξετάστηκε εκ νέου από τους ίδιους γιατρούς, οι οποία διαπίστωσαν ανισοκορία με μυδρίαση στην αριστερή πλευρά και μειωμένο επίπεδο στην κλίμακα Γλασκόβης.

Οι δύο γιατροί κάλεσαν αμέσως αναισθησιολόγους και χειρουργούς και ετοιμάστηκε παραπεμπτικό για επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου.

Την ίδια μέρα έγινε αξονική τομογραφία στο παιδί η οποία γνωματεύθηκε από τον επί καθήκοντι ακτινολόγο ο οποίος γνωμάτευσε ότι υπήρχε επισκληρίδιο αιμάτωμα στο αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο στην πλευρά που ήταν ο τραυματισμός. Για την γνωμάτευση αυτή, έλαβε γνώση και ο Διευθυντής του ΤΑΕΠ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το παιδί διασωληνώθηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση από νευροχειρουργό-παιδοχειρουργό. Το 10 χρόνων αγόρι απεβίωσε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, στις 16:55 χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, οι χειρουργοί στη Λευκωσία συμπλήρωσαν έντυπο προεγχειριτικής εκτίμησης σύμφωνα με το οποίο το παιδί είχε παραληφθεί «διασωληνωμένο στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας η ώρα 15:00 και

μεταφέρθηκε στο χειρουργείο υπό καρδιοαναπνευστική αναζωγόνιση σε ανακοπή η ώρα 16:00 για επείγουσα κρανιοτομή για αποσυμπίεση ενδοκρανίας πίεσης (ως αιτία της ανακοπής)».

Στο χειρουργείο σύμφωνα με το έντυπο χειρουργείου υπέστη καρδιακή ανακοπή παρ’ όλο που είχε υποβληθεί σε αριστερά κροταφομετωπιαία κρανιοτομή.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο ακτινολόγος που εξέτασε στη συνέχεια την ακτινογραφία που αρχικά έγινε στο παιδί, διαπίστωσε εμφανές κάταγμα κροταφικού οστού.

Συμφώνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, «στον θάνατο του παιδιού συνέβαλε επισκληρίδιο αιμάτωμα που προκλήθηκε συνεπεία του τραυματισμού του, το οποίο δεν εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε κατάλληλα από τους δύο υπόπτους».

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στις 02.35 και 02.38 μετά τα μεσάνυχτα και όταν τους επιστήθηκε η προσοχή τους στον Νόμο ο 1ος ύποπτος απάντησε «Δεν θέλω να πω τίποτε» και ο 2ος είπε: «Είναι απαράδεκτο».

Αναμένεται να ληφθούν 4 καταθέσεις, από το σχολείο του και το οικογενειακό του περιβάλλον του 10χρονου και 18 καταθέσεις από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και Λευκωσίας.

Παρών στη νενομισμένη νεκροτομή θα είναι ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης

Σε δήλώσεις του, ο Πάμπος Ζαχαρίου Εκπροσώπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνανας για την τραγωδία με τον θάνατο του δεκάχρονου αγοριού, ανέφερε ότι

«εξασφαλίστηκαν εντάλματα σύλληψης εναντίον δύο γιατρών των Α’ Βοηθειών οι οποίοι παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου κι εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα προσωποκράτησης για 5 ημέρες».

Είπε ακόμη ότι «τα αδικήματα τα οποία διερευνώνται εναντίον τους είναι πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και ιατρικής αμέλειας.»

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρίου, παρών στη νενομισμένη νεκροτομή, θα είναι ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης εκπροσωπώντας την οικογένεια του δεκάχρονου αγοριού.

Πηγή:newsit.com.cy

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button