ΔΙΑΦΟΡΑ

Συναγερμός για τον πρώτο θάνατο παιδιού από οξεία ηπατίτιδα

Ανησυχία στους γονείς προκάλεσε η είδηση του πρώτου θανάτου παιδιού στη χώρα μας από οξεία ηπατίτιδα αγνώστου αιτιολογίας.

Μέσα σε λίγες ώρες έσβησε στα χέρια των γιατρών το 13 μηνών αγοράκι, το πρώτο παιδί που πέθανε από την αγνώστου μορφής οξεία ηπατίτιδα, στη χώρα. Το αγοράκι εισήχθη σε ιδιωτική παιδιατρική κλινική με πυρετό και νωθρότητα. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ηπατική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό οίδημα και παρά τις προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς κατέληξε.

Τα ύποπτα συμπτώματα
Τα συμπτώματα της οξείας ηπατίτιδας αρχικά μοιάζουν πολύ με αυτά της γαντρεντερίτιδας. «Μπορεί να κάνει εμετούς, διάρροιες, σε πρώτη φάση, μπορεί και πυρετό μπορεί και κάποιο εξάνθημα. Σε δεύτερη φάση που είναι πιο σοβαρά τα πράγματα θα δούμε ότι κιτρινίζει το δέρμα του παιδιού κάνει ίκτερο. Σε κάθε περίπτωση που ένα παιδί εμφανίσει ένα από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να απευθυνθούν στον προσωπικό παιδίατρο» σημείωσε ο παιδίατρος κ. Μαζάνης.

Οι παιδίατροι τονίζουν ότι η τήρηση των μέτρων υγιεινής είναι απαραίτητη για την προστασία των παιδιών. Όπως τονίζουν θα πρέπει να έχουν καθαρά χέρια, αλλαγή ρούχων, να μην αλλάζουν τα παιδιά μεταξύ τους τα αντικείμενα, είτε στο σχολείο είτε στα παιχνίδια τους, και γενικά να μην υπάρχει συγχρωτισμός, δηλαδή όσο γίνεται λιγότερες επαφές, γιατί μεταδίδεται με το σάλιο, με τα αντικείμενα τα οποία έχουν μολυνθεί από το σάλιο και γενικά με την προσωπική επαφή.

Άλλα 11 περιστατικά οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας έχουν καταγραφεί έως τώρα στη χώρα μας. Κανένα από αυτά δεν χρειάστηκε να λάβει θεραπεία. Περίπου χίλια τα περιστατικά σε 33 χώρες ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μείωση των περιστατικών παγκοσμίως.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsique.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button